Mescid-i Aksa'ya yine siyonist tacizi

Siyonist işgal parlamentosu Knesset üyesi Danny Danon, dün (20 Temmuz Salı) Mescid-i Aksa'nın avlusunu kirletti. Danon'un Mescidi Aksa'yı kirletmesi Filistinliler tarafından büyük öfkeyle karşılandı.

21-07-2010


Siyonist işgal parlamentosu Knesset üyesi Danny Danon, dün (20 Temmuz Salı) Mescid-i Aksa'nın avlusunu kirletti.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu başkanlığındaki Likud Partisi üyesi ve Siyonist Parlamento Başkanı Yardımcısı milletvekili Danny Danon, dün Siyonist işgal polislerinin aldığı geniş güvenlik tedbirleri arasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Danon, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya daha rahat girebilmelerine izin verilmesini istedi.

Siyonist milletvekili Danny Danon'un Mescid-i Aksa'nın avlusunda bulunduğu sırada öfkeli bir grup Filistinlinin "Allahu ekber" diye bağırarak işgal güçlerinin korumasındaki Danon'u protesto ettikleri ve Mescid-i Aksa'dan çıkmasını istedikleri bildirildi.

Danny Danon'un Mescid-i Aksa'ya yaptığı gezinin yaklaşık bir saat sürdüğü ifade edildi.

Siyonist milletvekili, Mescid-i Aksa'ya girmeden önce Burak Duvarı yanında gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 Ağustos'ta Yahudi mabedinin Romalılar döneminde yıkılmasının yıldönümü münasebetiyle bu ziyareti yaptığını öne sürdü.

Gazetecilerin ziyaretin gerginliğin tırmanmasına yol açabileceği yönündeki sorusuna ise Danon "Bu işte herhangi bir provokasyon görmüyorum" dedi.

Siyonist milletvekili, Mescid-i Aksa'da uygulanan güvenlik tedbirlerini yerinde incelemek istediğini öne sürerek, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişine daha çok izin verilmesini istedi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'ya   #yine   #siyonist   #tacizi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN