Mescid-i Aksa'ya sahip çıkalım

Mescid-i Aksa'daki yıkımı belgelediği için kutsal mabede yaklaşmasına izin verilmeyen İslami Hareket lideri Raid Salah, “Mescid-i Aksa bize emanettir. Müslümanlar ona sahip çıkmalıdır” dedi.

20-02-2008


Mescid-i Aksa'nın altındaki kazılar nedeniyle varlığının tehdit altında olduğunu kamuoyuna duyurduğu için İsrail tarafından 'sakıncalı ve tehlikeli' ilan edilen Mescid-i Aksa ve Mukaddesatını Muhafaza Vakfı'nın Başkanı Şeyh Raid Salah, bir dizi görüşme yapmak için İstanbul'a geldi. Salah, işgal devletinin Mescid-i Aksa'da gerekli onarımın yapılmasına engel olduğunu, bunun yanı sıra 70'li yetmişli yıllardan beri mabedin altında kazı yaptığını belirterek, “Kudüs ve Mescid-i Aksa tüm Müslümanların ve insanlığın ortak değeridir. Kudüs tehlike altında, Kudüs'teki kültürel varlığımızı korumak ve buradaki mevcudiyetimizi devam ettirebilmek için İslam dünyasının desteğine ihtiyacımız var. Kudüs için bir fon oluşturabilir, Müslüman işadamları Kudüs'e yatırım yaparak ekonomik destek olabilirler” dedi.

YIKIMIN BELGESİNİ BULDU

Kazı projelerinde, Mescid-i Aksa'nın bir takım eklemelerle Yahudi ibadetine açılacağı, sonra da çeşitli gayretlerle tamamen ortadan kaldırılarak yerine Süleyman heykelinin dikileceğini gösteren belgelere ulaşan Salah şöyle konuştu: “Mescid-i Aksa'nın yıkılmasında en önemli rolü Mağripliler kapısı oynayacak. Kapı, İsrail kullanılmasına izin vermediği için uzun süredir kapalı ve bakımsız. Kapının kenarındaki surlar bakımsızlık ve kazılar sebebiyle yıkıldı. İsrail burayı yeniden yapma bahanesi ile hafriyat başlattı. Şimdi kapıya üzerinde buldozerlerin bile çalışabileceği tankların girebileceği genişlik ve sağlamlıkta köprü inşa ediyorlar. Buldozerler Mescid-i Aksa'nın içine kadar girebilecek. Mescid-i Aksa ile Kubbetül Sahra arasındaki ağaçlık alana Hz. Süleyman heykelini inşa edecekler.”

1200 cami tahrip edildi

Salah, sadece Kudüs ve çevresinde tahrip edilen, yıkılan, kumarhane ve gece kulübüne çevrilen cami sayısının 1200 civarında olduğunu söyledi. Mescid-i Aksa'nın tahribiyle ilgili rapor hazırlayan Salah, “Siyonizm karşıtı Batılılarla da diyaloga geçmeliyiz. Yeryüzünden kutsal bir simgenin kaldırılması vicdanı hür olan herkesi rahatsız eder” dedi. Salah ile görüşmek için İstanbul'a gelen Suudi Kralın Danışmanı, Muhammet Al-Zübeyr de Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu ifade etti. (Yeni Şafak)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'ya   #sahip   #çıkalım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN