Kutuplarda ilk mescid

Kanada Müslümanları Kuzey Kutbu'na en yakın bölge Arktik'de yer alan Inuvik'te The Zubaidah Tallab Kurumu'nun öncülüğünde cami inşası için adım attı.

19-04-2010


Kanada Müslümanları Kuzey Kutbu'na en yakın bölge Arktik'de yer alan Inuvik'te The Zubaidah Tallab Kurumu'nun öncülüğünde mescid inşası için adım attı.

Dünya Bülteni haber sitesine yapılacak mescid için bilgi veren The Zubaidah Tallab Kurumu'nun Genel Müdürü Dr. Hussain Guisti, caminin yaklaşık 185 bin dolara malolacağını söylerken Kanada'nın kutuplara en yakın bölgesinde bulunan Inuvik'te yaşayan Müslümanların artık büyük bir ibadethaneye sahip olacağını söyledi.

Dr. Hussain Guisti, küçük bir dernek olarak başladıkları bu işin İslam tarihinin önemli bir dönüm noktalarından biri olarak yorumladı.

Inuvik'te yaşayan 100 kadar Müslümanın ibadetlerini eda edebilmek için çok kötü yerleri kullandıklarını belirten Kanada yerel basını ise yapılacak caminin şua ana kadar yapılan camiler arasında Kutuplara en yakın cami olacağını aktardılar.

kutup.jpg

( The Zubaidah Tallab'ın 'Nuru yaygınlaştırın' sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasının afişi) 

inuvik2.jpg

Afişte 'Kim Allah rızası için bir mescit yaptırırsa, Allah da bunun karşılığında ona cennette bir köşk ihsan eder” hadis-i şerifi gereğince Müslümanların kutuplarda yapılan bu camiye hayır yapmaları da isteniyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kutuplarda   #ilk   #mescid   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN