Kocaeli'deki başörtüsü eylemine destek yağdı

Kocaeli'deki haftalık başörtüsüne özgürlük eylemleri devam ederken, Danıştay'ın prostesto edildiği 241. eyleme büyük bir halk kitlesi destek verdi

29-11-2009


İslam ve Hayat

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu'nun 241. eyleminde binlerce kişi Danıştay'ı protesto edildi. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülerine mensup 40′a yakın kuruluşun destek verdiği eylemde yapılan ortak açıklamada "Bu kararı alanlar bilmelidirler ki; kimliğine ve iradesine sahip çıkanlar dayatmaya boyun eğmeyecek, hakları ve özgürlükleri için mücadele etmeyi sürdüreceklerdir. Ve hiç unutulmasın ki, inançlara, düşüncelere, insan onuru ve özgürlüğüne zincir vurmaya kalkanlar sonuçta tarihin çöplüğüne atılmaktan kurtulamayacaklardır... Danıştay öğrencilerin eşit bir sınava girmesine engel olmuştur. Bu karar çok tartışılacak bir karardır. Biz şimdi dik durmanın, kararlı olmanın, değerlerine sahip çıkmanın çok önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz" denildi.

MAZLUMDER Kocaeli Şube başkanı Çetin Tahtacı da eylemde 241. eylem dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında "Yasaklarla, tabularla, bir yere varılmaz . Ve sorunlarla ne kadar ertelenirse ertelensinler, er yada geç isteyerekte olsa istemeyerekte olsa yüzleşilecektir. Ertelemek çözümü daha zorlaştırmaktan, daha çok kişinin canının yanmasından başka bir şeye yaramayacaktır.. Bugün ertelenen başörtü sorunu da er yada geç çözülecektir. Hiç bir yasak kalıcı değildir. İnsanlık tarihi Nemrut, Firavun, Stalin, Hitler gibi diktatörlerin hazin sonuna tanıklık etmiştir. Onları bu sona götüren şey yaptıkları zulümlerdir, hiçbir mazlumun ahı yerde kalmayacaktır. Mazlumlar haklarına sahip çıkıp, bu uğurda mücadele verdikleri sürece.. Bu yüzden mücadelemiz, devam edecek yeryüzünde tek bir mazlum kalmayana kadar. Zulme rıza göstermeyeceğiz, zulümden yana olmayacağız, sessiz kalmayacağız, tarafsız olmayacağız, çünkü sessiz kalmak, tarafsız olmak; zulme destek olmaktır." dedi.

 

Etiketler : #Kocaeli'deki   #başörtüsü   #eylemine   #destek   #yağdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN