Kocaeli'de direniş 300. haftasında

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu tarafından yürütülen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde 300. hafta geride bırakıldı.

16-01-2011


İslam ve Hayat

23 Nisan 2005’te Kocaeli’de periyodik eylemler şeklinde başlayan kesintisiz başörtüsü direnişi 300.haftasına girdi. Eylemin başında Türkiye Başörtüsü Platformları adına Sakarya Adalet Girişimi mensuplarından Beytullah Önce, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu nezdinde Mazlumder Kocaeli Şubesi Başkanı Çetin Tahtacı’ya bir direniş beratı takdim etti.

Beratı vermeden önce kısa bir konuşma yapan Önce, ”Başörtüsünü savunmak, günübirlik politikaların, halkın tamamının maslahatını gözetmeyenlerin ve iktidar gücünün sarhoşluğuna kapılanların harcı olamaz. Bundan sonra da olmayacaktır.

Bugün Sakarya’da, Ankara’da, Akyazı ve Konya’da her hafta, Van, Antalya, Bursa ve Afyonkarahisar’da her ay; başörtüsü platformları her türlü zulme karşı, tevhid-adalet-özgürlük mücadelesini yükseltiyorsa, bunun başlangıç noktasında Kocaeli’deki kardeşlerimizin direngen tavırları bulunmaktadır. Duamız, bu onurlu direniş halkalarına Türkiye’nin diğer şehirlerinden yeni katılımların olmasıdır. Sakarya Adalet Girişimi olarak Kocaeli’de 300 haftadır yerini terk etmeyen, sözünü sakınmayan, mücadeleden vazgeçmeyen kardeşlerimize müteşekkiriz.” dedi. 

Eylemde basın açıklamasını Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu adına Mazlumder Kocaeli Şubesi üyesi Selahattin Mengül yaptı. Mengül, "1980’li yıllarda darbe döneminin ilk iktidarı tarafından başlatılan Başörtüsü yasağına karşı direnişlerin İzmit bölümü olarak, 300.haftayı başımız dik, alnımız açık bir şekilde idrak ediyoruz. Bizlerin direnişi, 31 Ekim 1919’da Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam’ın Fransız’lara karşı başlattığı direnişin devamıdır. Bizler kendimizi, Müslüman hanımların örtüsüne saldıran işgalcilere karşı tepki gösteren Hacı İmam’ın varisleri olarak görüyoruz... Şunu söylemek istiyoruz, hakları gasbeden canavarla mücadele ettik ama şundan emin olabilirsiniz, hiçbir zaman onlara benzemeyeceğiz. Merhamet duygusuyla haklarımızı savunmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Etiketler : #Kocaeli'de   #direniş   #300.   #haftasında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN