Kassam Tugayları: Siyonistleri Gazze’den direniş çıkardı

İzzettin el-Kassam Tugayları, terör devleti Başbakanı Netanyahu’nun “Gazze’den çıkmak büyük bir hataydı” sözünün gerçeği yansıtmadığını çünkü Siyonistlerin Gazze halkının direnişi karşısında kaçmaya mecbur kaldığını ifade etti.

10-08-2009


İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin el-Kassam Tugayları, terör devleti Başbakanı Netanyahu’nun “Gazze’den çıkmak büyük bir hataydı” sözünün gerçeği yansıtmadığını çünkü Siyonistlerin Gazze halkının direnişi karşısında kaçmaya mecbur kaldığını ifade etti.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, dün yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: “Terör devletinin Başbakanı Netanyahu’nun Gazze’den kaçmalarını hata addedip, bunun için üzüntüsünü belirtmesi çok garip değildir. Çünkü işgal güçlerinin Gazze’de kalması imkânsızdı. Siyonistlerin bugün yaptıkları açıklamalar, Filistin direnişinin haklılığını, doğruluğunu ve direnişin mantıklı bir seçenek olduğunu açıkça ortaya koyuyor.”

Netanyahu’nun açıkça Filistin topraklarından çıkmayacaklarına dair yaptığı açıklamayı Ramallah yönetimine bağlı ve Dayton’un emriyle hareket eden güçlerle yaptığı işbirliği sayesinde Batı Yaka cephesinin kendileri açısından güvenli hale gelmesinden sonra yapmasının dikkat çekici olduğunu belirten Ebu Ubeyde, “Netanyahu’ya göre Batı Yaka’daki yerleşim birimlerini boşaltmanın bir anlamı yok. Çünkü burada gaspçıları direnişten koruyan, yanlışlıkla buralara gelenleri sağ salim bir şekilde işgal güçlerine teslim eden ve bunlara uzanacak direniş ellerini de engelleyen bir yönetim var” şeklinde konuştu.

İşgal güçlerinin Gazze’den, Gazze halkının direnişi ve sebatı sayesinde zorla çıkarıldığını dile getiren Ebu Ubeyde açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Onların çıkışı kendi istekleriyle olmamıştır. Gazze’den çıkmak kendileri için bir zorunluluk haline gelmişti. Onların Gazze’den çıkışı, kaldıkları süre içinde ödedikleri ağır bedellerin sonucuydu. Anlamsız barış görüşmeleri Filistin halkının direniş seçeneğine bağlılığını artırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Filistin direnişi sayesinde işgal güçleri kısa ve uzun vadede Batı Yaka’dan, Kudüs’ten ve bütün Filistin topraklarından çıkacaktır. Onun yok olması Kur’anî, tarihi ve mantıkî bir sonuçtur.”

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Kassam   #Tugayları:   #Siyonistleri   #Gazze’den   #direniş   #çıkardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN