İzzet Şahin için siyonist işgalciye protesto

İzzet Şahin’i 12 gündür gözaltında tutan Siyonist işgal rejimi, Özgür-Der, Mazlum-Der ve İHH üyeleri tarafından protesto edildi. Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, İzzet Şahin’i Batı Şeria’daki insani yardım çalışmalarından dolayı Siyonist işgal tankları altında hayatını kaybeden Batılı aktivist Rachel Corrie’ye benzetti.

08-05-2010


İzzet Şahin’i 12 gündür gözaltında tutan Siyonist işgal rejimi, Özgür-Der, Mazlum-Der ve İHH üyeleri tarafından protesto edildi. Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, İzzet Şahin’i Batı Şeria’daki insani yardım çalışmalarından dolayı siyonist işgal tankları altında hayatını kaybeden Batılı aktivist Rachel Corrie’ye benzetti.

Eylemde “İzzet Şahin serbest bırakılsın”, “İzzet Şahin’e özgürlük”,  “İsrail zorbalığı Gazze ile dayanışma çabalarımızı engelleyemez” şeklinde pankartlar açıldı. Sloganlarla İsrail, protesto edildi.

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, 27 Nisan 2010 tarihinden beri gözaltında tutulan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in her şeyden önce bir Türkiye vatandaşı olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye Dış İşleri Bakanlığı’nın Şahin’in serbest bırakılması için çeşitli temaslarda bulunduğunu biliyoruz. Ancak Şahin, 12 gündür gözaltında. İsrail, mahkemesi, gözaltı süresini uzatmak için duruşmayı bir sonraki haftaya erteledi. Bu Türkiye’ye hakarettir. Bu, İsrail’in Türkiye vatandaşlarını istediği zaman, istediği gözaltına alması anlamına geliyor. İstediği şekilde suçlaması anlamına geliyor. Bu durum, asla kabul edilmemeli” şeklinde konuştu.

Rıdvan Kaya, İzzet Şahin’i Batı Şeria’daki insani yardım çalışmalarından dolayı Siyonist işgal tankları altında hayatını kaybeden Batılı aktivist Rachel Corrie’ye benzetti.

Daha sonra konuşan İHH Başkan Vekili Yavuz Dede ise, “Kurulduğumuz günden beri Filistin’e yardım ediyoruz. Ambargo altındaki Filistin halkına şimdi de gemilerle yardım edeceğiz. İsrail, bizi yıldıramaz” dedi.

Daha sonra katılımcı kuruluşlar adına Kehribar Elki tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye Dışişleri Bakanlığı kapalı kapılar ardında mesaj ileterek, bilgi isteyerek değil; kamuoyuna açık bir şekilde İsrail’in yaptığının kabul edilemez olduğunu ve İzzet Şahin’in derhal serbest bırakılması gerektiğini karşı tarafa iletmelidir.”

Etiketler : #İzzet   #Şahin   #için   #siyonist   #işgalciye   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN