İstanbul'da bombalı terör saldırısı: 6 maktul 81 yaralı

İnsan ve insanlık düşmanı terör İstanbul’da bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı.

14-11-2022


İstanbul Beyoğlu’nda düzenlenen bombalı saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 81 kişi de yaralandı. 39 kişi gece saatlerinde tuburcu edildi.
 
Patlama saat 16.13’te İstanbul’un en kalabalık yerlerinden birisi olan Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşandı. Caddenin ortasındaki beton peyzaj üzerine bırakılan bir paket, şiddeti bir gürültüyle infilak etti. Patlama sonrasında tam bir can pazarı yaşandı. Patlamanın yakınlarında bulunan en az 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı. İnsanlar çığlıklarla bölgeden kaçtı.
 
Dakikalar içinde gelen ambulanslar yaralıları en yakın hastanelere sevk etti, yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri ise bölgeyi emniyet altına alarak delilleri topladı. Bölgedeki tüm kamera kayıtları mercek altına alındı.
 
İlk incelemede bir iş yerine ait kameranın haini dakika dakika kayıt altına aldığı belirlendi. Kamera üzerindeki saate göre 16:10’da siyah giyimli kadın olduğu tahmin edilen bir kişi bölgeye gelerek beton banka oturdu.
 
Teröristin, peyzaj bankına bıraktığı bombalı paket 3 dakika sonra patladı.
 
Patlama nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara hayatını kaybetti.
 
Elindeki poşeti beton banka bırakan terörist, bir şey içip 1 dakika oturduktan sonda kalktı. Terörist bölgeden ayrıldıktan sonra saat 16:13’te de bıraktığı paket şiddetle infilak etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı patlama ile ilgili soruşturma başlattı.

Etiketler : #İstanbul'da   #bombalı   #terör   #saldırısı:   #6   #maktul   #81   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN