İslam düşmanı karikatürist suçlu bulundu

İslam'a hakaret eden çizimler yapan "Gregorius Nekschot" takma adlı karikatürist, çıkarıldığı mahkemece suçlu bulundu. Hollanda mahkemesi, karikatürcüyü, çizdiği 8 karikatürde ayrımcılık yaptığı için suçlu bulduklarını açıkladı.

18-05-2008


İslam'a hakaret eden çizimler yapan "Gregorius Nekschot" takma adlı karikatürist, çıkarıldığı mahkemece suçlu bulundu. Hollanda mahkemesi, karikatürcüyü, çizdiği 8 karikatürde ayrımcılık yaptığı için suçlu bulduklarını açıkladı. Mahkeme, henüz karikatüristin cezasını açıklamadı.

Olay, Hollanda'da çok iyi tanınan imam Abdülcabbar van de Ven'in suç duyurusunda bulunması sonucu ortaya çıktı. Karikatürcünün para trasferi yaptığı websitesi de kapatıldı.

Gregorius Nekschot takma isimli karikatürist geçtiğimiz hafta gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış ama evinde bulunan bilgisayar ve bazı belgelerine el konmuştu.

Gregorius Nekschot hakkında, 2005 yılında internette yayımlanan bir karikatürü sebebiyle suç duyurusuna dayanılarak, gözaltına alınmıştı. Savcılık, karikatüristin eserlerinde, Müslümanları siyah derili göstererek ayırımcılık yaptığını ileri sürmüştü. (Dünya Bülteni)

Etiketler : #İslam   #düşmanı   #karikatürist   #suçlu   #bulundu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN