İşgalci ABD Afganistan'da yine sivil katliamı yaptı

Afganistan'da işgalci ABD, Taliban mücahitleri karşısında çaresiz kalınca yine sivil katliamı yaptı. Kunduz eyaletinde yürütülen operasyonlarda 30 sivil katledildi.

05-11-2016


Saldırı sonrası ABD'den açıklama yapılmazken, ABD basını da sivil katliamını görmezden geldi.
 
4 Ekim 2015'te "Taliban ile mücadele" gerekçesiyle Afganistan'ın Kunduz eyaletinde bir hastaneyi vurarak katliam yapan ABD, tam bir yıl sonra aynı eyalette yine sivil katliamı yaptı.
 
Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Taliban'a karşı gerçekleştirilen operasyon sırasında, ABD uçakları sivilleri de bombaladı. 30 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda, ölenlerin çoğu kadın ve çocuk.
 
Görgü tanıkları sivillerin kesinlikle ABD saldırısında öldürüldüğünü söyledi. Afganistan Devlet Başkanlığı Sarayı saldırıyı kınadı.
 
Taliban: 60 sivil öldürüldü
 
Taliban'dan yapılan açıklamada ise ABD uçaklarının bölgeye düzenlediği hava saldırısında 60 sivilin öldüğü iddia edildi.
 
Gur vilayetinde, 26 Ekim'de Daşti Kasi bölgesinde hayvanlarını otlatan 33 sivili rehin alan terör örgütü DEAŞ militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Bu sırada örgüt komutanlarından birinin öldürülmesi karşısında DEAŞ militanları rehinelerin hepsini katletmişti. Çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaşamını yitirmişti.
 
Ekim 2015'te Afganistan'ın Kunduz eyaletinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne (MSF) ait bir hastaneyi 30 dakika boyu bombayalarak sivil ve doktor katliamı yapan ABD, 1 yıl sonra yine aynı bölgede sivilleri bombaladı.
 
ABD dilini yuttu
 
Sivillerin katledildiği saldırı sonrası ABD'li yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. ABD basınında da habere yer verilmedi.
 
ABD geçen yıl da Kunduz'da katliam yapmıştı
 
Ekim 2015'te Afganistan Kunduz'da Taliban'la güvenlik güçleri arasındaki çatışmalara havadan katılan ABD uçakları, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne ait hastaneyi yarım saat bombalamıştı. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, koordinatlarını önceden bildirmelerine rağmen yaşanan katliamda, aralarında doktorların da olduğu 9 sağlık görevlisi ile 3'ü çocuk 7 hastanın hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bazı kaynaklar ise saldırıda 20 kişinin katledildiğini söylemişti.
 
ABD, saldırı sonrası bir açıklama yaparak, "Yanlışlıkla vurduk" ifadeleriyle skandala imza atmıştı.
 
BM 'Affedilmez bir hata' demişti
 
Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün (MSF) faaliyet gösterdiği hastanenin vurulmasının "affedilemez" olduğunu ve "savaş suçu" sayılabileceğini söylemişti.

Etiketler : #İşgalci   #ABD   #Afganistan'da   #yine   #sivil   #katliamı   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN