
Irak Güçler Birliği: Musul’daki ABD saldırısında 263 sivil katledildi
Irak Güçler Birliği Koalisyonu, Musul’a yapılan hava saldırısında çoğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 263 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.
26-03-2017

Irak Meclisi’nde en büyük Sünni grubu oluşturan Irak Güçler Birliği Koalisyonu, Musul’a yapılan hava saldırısında çoğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 263 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.
“Saldırıları Kınıyoruz”
Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Musul’un batısındaki kurtarma operasyonlarında aşırı güç kullanılmasını, son katliamda çoğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 263 sivilin hayatını kaybetmesine yol açan hava saldırısını, vatandaşların evlerinin yıkılmasını, yüzlercesinin ölümüne neden olan rastgele hava ve füze saldırılarını kınıyoruz.” denildi.
Birlik, sivillerin korunmasındaki hukuki ve ahlaki sorumluluğu Haydar el-İbadi ve koalisyon güçlerine yükleyerek, el-İbadi’den sivillerin korunması için Musul’un batısında yürütülen operasyonun angajman kurallarını değiştirmesini istedi.
“Musul Katliamının Birinci Sorumlusu el-İbadi’dir”
Ninova Muhafızları Komutanı ve Musul’un eski valisi Esil en-Nuceyfi’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Musul katliamının birinci sorumlusu Haydar el-İbadi’dir. Kendisinden hiçbir özrü kabul etmeyiz. Bu emri kimin verdi açıklığa kavuşturulana kadar katliamdan kendisi sorumlu olacak.” ifadelerini kullandı.
Ne Olmuştu?
ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyon güçlerinin 17-23 Mart tarihlerinde Musul’un Cedide bölgesinde “yanlışlıkla” sivil hedeflere düzenlediği hava saldırısı sonucu 200’den fazla sivilin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği belirtilmişti.
el-İbadi yönetimine bağlı ordu, söz konusu saldırıyla ilgili koalisyon güçlerinden hava desteği talebinde bulunmadığını iddia etmişti.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise (CENTCOM), 17 Mart’ta Musul’da sivillerin hayatını kaybetmesine yol açan hava saldırısının el-İbadi yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin talebi sonucu gerçekleştirildiğini açıklamıştı.
(Kaynak: AA)
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
86 gün boyunca açlık çeken insanları aşağılamak
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Makaleler
Hava Durumu