
İHH'dan Suriyeli mazlumlar için yardım kampanyası
İHH, bir yılı aşkın süredir büyük bir kıyım yaşayan Suriye halkının yaralarını sarmak için başlattığı kampanyayı genişletiyor.
16-04-2012

Suriye’de geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan olaylar bir yılını doldurdu. Der’a bölgesinde sekiz yaşındaki bir çocuğun da aralarında bulunduğu öğrenciler “Hürriyet istiyoruz!” şeklinde duvar yazısı yazdıkları için tutuklanmış, tırnakları sökülerek işkence görmüş ve halkın bu olayı protesto etmek için sokaklara dökülmesiyle Suriye'deki halk ayaklanması başlamıştı.
Olayların üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Esed rejimi halen katliamlarına devam ediyor. Bir yıl içerisinde resmi rakamlara göre 11 bin kişinin öldüğü bildirilirken, gayri resmi kaynaklar asıl bilançonun bu rakamın çok üstünde olduğunu belirtiyor. Diğer yandan, katliamlar nedeniyle 13 bin kişinin yaralandığı, 70 bin kişinin tutuklandığı, 270 bin Suriyelinin komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’da bulunan Suriyeli mülteci kardeşlerimize destek oluyor. Suriye’den kaçan, içinde yaralıların da bulunduğu Suriyeli mültecilere sınır bölgelerinde acil yardım desteğinde bulunuyor. Mülteci kamplarında ilaç, gıda, tekstil vb. yardımlar dağıtıyor.
Kampanya ile ilgili bilgi ve yardımlarınız için:
İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Makaleler
Hava Durumu






























































