İdlib'de işgalci Rus güçleri büyük katliam yaptı (VİDEO)

Suriye'de Suriye muhalefeti tarafından ele geçirilen en büyük şehirlerden biri olan ve geçtiğimiz yıldan bu yana Nusret Cephesi, Ahraruşşam ve Cundul Aksa gibi İslami gruplar tarafından yönetilmekte olan, İdlip'te Rus güçlerinin gün ortasında pazar yerindeki sivillere yaptığı katliama dünya suskun.

13-06-2016


Saldırının özellikle Amerika'nın Orlando eyaletinde bir gece kulübüne yapılan saldırıyla aynı güne denk gelmesi ve sosyal medyadan, ulusal ve uluslararası medyaya dek İdlib saldırısının, Orlando saldırının gölgesinde kalması dikkat çekici. İdlib'te Ruslar tarafından gün ortasında, Ramazan gününde, pazar yerinde yapılan saldırıda çok sayıde sivil yaşamını yitirdi.
Bölgeden gelen haberler onlarca sivilin, aralarında kadın çocuk ve yaşlının da bulunduğu çok sayıda masum insanın Rus bombardımanda katledildiğini gösteriyor.

Sivil kurtarma ekiplerinin yayınladığı bazı görüntüler katliamın devasa boyutlarına ışık tutar nitelikte. Uluslarası toplum Suriye'de günübirlik yaşanan sivil katliamlara ve insan hakları ihallerine suskun. Oysa batı ülkelerine herhangi bir saldırı yaşandığında uluslarası toplumun göstermediği ilgiyi buralara göstermesi dikkat çekiyor. İşte İdlib'te yaşanan katliamdan görseller:

Etiketler : #İdlib'de   #işgalci   #Rus   #güçleri   #büyük   #katliam   #yaptı   #(VİDEO)    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN