İbrahim Uğur Cevizoğlu: Ses kaydı bana ait değil

İbrahim Uğur Cevizoğlu Vekili Av. Sabih Sorucu: Müvekkile isnat edilen ses kaydı kesinlikle müvekkile ait değildir. Müvekkil kendisine isnat edilen konuşmaları yapmamıştır. Haberde yazılan görüşler müvekkilin kesinlikle karşı olduğu, kabul etmediği, görüşlerdir.

20-04-2010


TEKZİP METNİDİR


TEKZİP EDEN           : İBRAHİM UĞUR CEVİZOĞLU

VEKİLİ                         : AV. SABİH SORUCU (Adres Antettedir)

MUHATAP                   : İnternet siteleri


KONU                            :25.03.2010 tarihinde bir siteden yüklendiği tespit edilen ve daha sonra da 05.04.2010 tarihinden itibarende çeşitli internet siteleri ve gazetelerde  yayınlanan haberin tekzip edilmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR     :    25.03.2010 tarihinde bir siteden yüklendiği tespit edilen ve daha sonra da 05.04.2010 tarihinden itibarende çeşitli internet siteleri ve gazetelerde  yayınlanan haberlerin haberde müvekkil aleyhine gerçeğe aykırı olarak müvekkilin camileri bombalayacağı, ülkede kaos yaratacağı  şeklinde Balyoz Darbe Planının tetikçisi gibi gösterilerek, müvekkilin sesi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ses kaydına dayanarak haber yapılmıştır.
                                         Müvekkile isnat edilen ses kaydı kesinlikle müvekkile ait değildir. Müvekkil kendisine isnat edilen konuşmaları yapmamıştır. Haberde yazılan görüşler müvekkilin kesinlikle karşı olduğu, kabul etmediği, görüşlerdir. Müvekkil 21 yıldır onur ve şerefiyle üstlerine ve astlarına saygılı çevresinde barış yanlısı ve dürüstlüğüyle tanınan bir subaydır. Kendisi binbaşı rütbesiyle Öğretmen sınıfından İdari Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır. Bu nedenle de haberde bahsedilen silah ve mühimmatlar konusunda herhangi bir eğitim de almamıştır. Bu nedenle de haber asılsızdır. Haberde amaçlanan müvekkil üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmak istenmesidir.
                                          Müvekkile karşı yapılan bu haber ve iddialar müvekkilin şeref ve haysiyetini ihlal edici, itibarını zedeleyici, gazetecilik ilkelerine ve Basın kanununa aykırı, hiçbir incelemeye dayanmadan yeterli araştırma yapılmadan yapılmış bir haberdir. Yayın organınız tarafından müvekkil suçlu gibi gösterilerek yargısız infaz yapılmıştır. Bu konuda ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru haklarımızı saklı tutuyoruz. Bu nedenle Basın Kanunu'nun 14 ve 19. maddeleri gereğince bu tekzip metninin haberin yayınlanmış olduğu aynı karakter ve büyüklükte ve aynı renk ve puntolarla yayınlanmasını ve bundan sonra bu şekilde gerçeğe aykırı yayınlar yapılmamasını vekaleten talep ederiz

TEKZİP EDEN
İBRAHİM UĞUR CEVİZOĞLU
VEKİLİ
AV. SABİH SORUCU

Etiketler : #İbrahim   #Uğur   #Cevizoğlu:   #Ses   #kaydı   #bana   #ait   #değil   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN