İBB'nin "Ne yaşa ne öl!" uygulamasına tepki

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle Aralık ayında misafir ettiği evsizleri havanın ısınmasıyla tekrar sokağa bırakmasına tepki gösterdi.

06-01-2011


Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle Aralık ayında misafir ettiği evsizleri havanın ısınmasıyla tekrar sokağa bırakmasına tepki gösterdi. Bulan, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya bir gece dışarıda yatma çağrısında bulundu.

Aralık ayında hava sıcaklığının eksi 4 derecenin altına düşmesiyle birlikte sokakta yaşayanlar İBB yetkilileri tarafından salonlarda misafir edilmişti. Havaların ısınmasıyla birlikte salonlardan çıkarılan vatandaşlar tekrar sokağa bırakıldığını söyleyen Hayrettin Bulan ve dernek üyeleri Taksim Meydanı'nda eylem yaptı.

Türkiye'de yaklaşık 100 bin kişinin sokakta yaşadığına dikkat çeken Bulan, bunlardan 10 bin kişi ile en fazla sokakta yaşayanın İstanbul'da bulunduğunu söyledi. Sokakta yaşayanların sadece kışın hava şartlarıyla mücadele etmediğine dikkat çeken Bulan, "Bunun yanında aç kılıyor, sapıklar musallat oluyor. Kışın donarak ölümler olduğunda belediye evsizlere ulaşarak onları spor salonlarında misafir ediyor. Belediye, 15 Aralık'ta topladığı evsizleri hava düzeldi diye sokağa geri bıraktı. Belediye buna gerçekçe olarak da eksi 4 olmadan evsizlere yönelik bir hizmet vermediklerini söyledi. Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya sesleniyorum - 4 derecede bir kere sabahlayın." diye konuştu.

İstanbul'da bir insanlık dramı yaşandığını söyleyen Hayrettin Bulan, eksi 4 kuralını koyan kişilerin görev ihmali nedeniyle yargılanmasını istedi. 

(Kaynak: Cihan Haber Ajansı)

Etiketler : #İBB'nin   #Ne   #yaşa   #ne   #öl!   #uygulamasına   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN