İBB'nin "ne yaşa, ne öl" uygulaması başladı 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, birkaç yıldır yaptığı gibi bu yıl da sıcaklar sıfırın altına düşünce evsizleri hatırladı.

13-12-2010


İslam ve Hayat

Sokaklarda yaşamaya mahkûm evsizleri yılın diğer mevsimlerinde hatırına getirmeyen devlet ve kurumları, kış mevsimi gelince merhamete geliyor! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, birkaç yıldır yaptığı gibi bu yıl da sıcaklar sıfırın altına düşünce evsizleri hatırladı.

Evsizler, havalar - 4'ü görünce geçici olarak misafir edilmek üzere İBB görevlileri tarafından sokaklardan toplanmaya başlandı.

Konuyla ilgili İBB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de aynı uygulama devam ediyor. Sokakta yaşayan vatandaşlar, ambulans, zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınarak hazırlanmış olan spor tesisleri veya otellere yerleştiriliyor. Her vatandaş, önce sağlık kontrolünden geçiriliyor, banyoları yaptırılıyor, traş ediliyor. Erkekler ayrı bayanlar ayrı olmak üzere yeni çamaşır ve eşofmanlar verilerek misafir ediliyorlar. Misafir etme çalışmaları Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelen verilere göre yapılıyor. Bilimsel olarak hava sıcaklığı -4 dereceye ulaştığında ekipler çalışmalara başlıyor.

Geçtiğimiz kış sezonunda yapılan çalışmalarda 700 vatandaş misafir edildi. Koruma altına alınan vatandaşların bir kısmı aileleri tarafından teslim alındı, bir kısmı belediye ekipleri tarafından memleketlerine gönderildi.

Bu kış sezonunda da aynı çalışmalar sürdürülecektir. Geçtiğimiz hafta üç günde 145 vatandaşımız misafir edildi. Çalışmalarla ilgili herhangi bir telefon numarası duyurusu yapılmamıştır. Gerekli durumlarda vatandaşlardan da yardım istemek amacıyla telefon numaraları resmi kanallardan duyurulacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açıklama veya bilgilendirme yapılmadığı sürece duyumlara itibar edilmemesi önemle duyurulur."

Konuyla ilgili "Ne yaşa, ne öl!" başlıklı yazıyı okumak için tıklayınız

Etiketler : #İBB'nin   #ne   #yaşa   #   #ne   #öl   #uygulaması   #başladı    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN