Hipermarket açılışına esnaftan siyah çelenk

Silivri esnafı, 26’ncı şubesini Silivri’de dün açan bir hipermarketin açılış töreninde, “siyah çelenk” koyarak, esnafa darbe üstüne darbe vurulmasını protesto etti.

17-04-2010


Küresel krizin ardından gelen sel felaketiyle “kepenk indirme” noktasına gelen Silivri esnafı, bir hipermarketin açılışını törende, “siyah çelenk” koyarak protesto etti. Birbiri ardına açılan marketler yüzünden bunalan ve “küresel krizin” ardından gelen sel felaketiyle “kepenk indirme” noktasına gelen Silivri esnafı, 26’ncı şubesini Silivri’de dün açan bir hipermarketin açılış töreninde, “siyah çelenk” koyarak, esnafa darbe üstüne darbe vurulmasını protesto etti.

Açılış için kurban kesildikten sonra, sıra tam kurdele kesmeye gelmişti ki, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri hipermarketin önüne “siyah” çelenk bıraktılar ve “megafonla” bir basın bülteni okuyarak dağıldılar.

Açılışta konuşma yapan Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, “Bazı esnaflarımız böyle hipermarketlerden rahatsız olabilirler. Ancak, tepkilerini demokratik ve yasal şartlarda göstermeleri gerekir” dedi.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu’nun açılışta yaptığı yazılı açıklamada "Silivri'de faaliyet gösteren küçük esnaflar, yıllardır hipermarketler yüzünden işsizlik ve borç batağında sürükleniyor. Silivri'nin göbeğine, küçük esnafın hemen yanına bir büyük sermaye destekli, hipermartkerler zinciri açılıyor. Büyük sermaye ile, marketler zincirinin avantajlarıyla baş edemeyen Silivri bakkalı, Silivri manavı, Silivri kasabı, iğneden ipliğe, temizlik malzemesinden giyim ürünlerine kadar yelpazede hizmet veren Silivri'nin küçük esnafı, bir bir kepenk kapatıyor." dedi.

Tabakoğlu, konuşmasında şurları söyledi: "Silivri esnafını adeta kuşatan, iş yapamaz, borç ödeyemez, çocuklarını  okutamaz, evine ekmek götüremez, dükkânına yeni mal alamaz duruma düşüren büyük marketlerden biri de bugün Silivri’nin tam göbeğinde, çarşının tam merkezinde, yüzlerce Silivri esnafının hemen yanıbaşında açılıyor. Yıllardır kangren haline dönmüş hipermarket sorunuyla baş edemeyen esnafımıza, bir darbe daha vurulacak. Bu eylemimiz, hem Silivri'de hem de Türkiye'de bir ilk olmaktadır, diğer odalara ve esnaf arkadaşlarımıza örnek teşkil edecektir."

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Hipermarket   #açılışına   #esnaftan   #siyah   #çelenk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN