Hamenei: Amerikan gerçeği, milyonlarca evsiz

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei ülke genelindeki Cuma imamlarını kabulünde yaptığı açıklamada, "Amerika’da kartonlar üzerinde yaşayan milyonlarca insan var. On milyonlarca insan da fakirlik çizgisi altında hayat sürüyor. Bu Amerikan toplumunun gerçeklerinden bir bölümü” diye konuştu.

30-09-2010


Hamenei Amerika halkının yaşantısına dair istatistiklere bakıldığında sarsıcı durumların görüldüğünü hatırlatarak, “İslami İran cumhurbaşkanı, BM genel kurulu için gittiği ziyaretinde bu gerçeklerin bir kısmını dile getirdi. Amerika’da kartonlar üzerinde yaşayan milyonlarca insan var. On milyonlarca insan da fakirlik çizgisi altında hayat sürüyor. Bu Amerikan toplumunun gerçeklerinden bir bölümü” diye konuştu.

Ayetullah Seyyid Ali Hamenei konuşmasında, 'dünyaya sulta kurmak isteyen zorbacı güçlerin düşüncelerine karşı, İran halkı bütün imkanlarıyla karşı duruyor. Çünkü baskı altına girmiyor. Açıkça da, Filistin mazlum halkı başta olmak üzere bütün müslüman halklara destek verdiğini açıklıyor' dedi.

Sultacı güçlerin bu tür halklara karşı tepki ve tehditlerinin beklenmeyen bir durum olmadığını hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi , “böyle tehditlere karşı ya teslim olmak ya da, güçlü bir iman ve yaratanla yakın irtibatla dik duruş göstermek ve sömürgecilere karşı durmak gerekir” diye konuştu.

Ayetullah Hamenei düşmanların devam eden komplo ve oyunlarına karşı Cuma imamlarının sorumluğuna dikkat çekerek “yıllardır, bazı kalemler, yoğun bir çaba göstererek, düşmanları tanıma konusunu, halkın zihninden uzaklaştırmaya çalıştırmaktadır. Hatta bazıları, bir takım girişimlerde bulunarak yetkililerin sorumluluktan kaçmaya çalışmak için dış düşman konusunu gündeme getirdiklerini iddia ettiler” diye konuştu. Düşmanların oyunları ve tahrikleri karşısında dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini belirten İslam İnkılabı Rehberi “Onların oyunlarına karşı mücadele yöntemlerini bilmek gerekir. Çünkü, bazıları, ısrarla, düşmanların çirkin ve pis komplolarını görmezlikten geliyorlar” hatırlatması yaptı.

Hamenei ayrıca, İran nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan gençlerin düşmanların asıl hedefinde bulunduğuna dikkat çekerek “çünkü gençler, ülkenin itici gücünü oluşturmaktadır” dedi.

(Kaynak: Mehr News)

Etiketler : #Hamenei:   #Amerikan   #gerçeği   #   #milyonlarca   #evsiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN