Hamas: Saldırılarılara rağmen camileri doldurun

Camilere karşı sürdürülen insanlık dışı saldırılar konusunda işgal hükümetini uyaran Filistin Âlimleri Birliği Başkanı ve milletvekili Hamid El-Beytavi, Filistin halkından Siyonist saldırılara camileri doldurarak karşılık vermelerini istedi.

16-12-2011


Camilere saldırılar konusunda Siyonist işgal rejimini uyaran İslamî Direniş Hareketi (Hamas), bu saldırıların doğuracağı olumsuz sonuçlardan sadece işgal rejiminin sorumlu olacağını belirtti.

Siyonist gaspçılardan bir grubun dün (15 Aralık Perşembe) Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin doğusunda bulunan Burka köyündeki En-Nur camisini kundaklamasının ardından bir açıklama yapan Hamas, Filistin halkının mukaddes mekanlarına yapılan bu tecavüzlere karşı eli kolu bağlı durmayacağını ifade etti.

Hamas hareketi yayınladığı bildiride ayrıca şunları kaydetti: “Siyonist işgal rejimiyle gaspçıların Allah’ın evlerine saldırmaları, semavi dinlere karşı bir saldırı olduğu kadar, uluslararası sözleşme ve anlaşmalara da bir saldırıdır.”

Yapılan bu saldırılara karşı birlik olmak gerektiğine dikkat çeken hareket, Arap Birliğiyle diğer İslamî kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, Filistin’deki mukaddes mekanları Siyonist saldırılardan korumak için acilen tedbir almalarını istedi.

El-Beytavi, Saldırılara Camileri Doldurmakla Karşılık Verilmesini İstedi

Camilere karşı sürdürülen insanlık dışı saldırılar konusunda işgal hükümetini uyaran Filistin Âlimleri Birliği Başkanı ve milletvekili Hamid El-Beytavi, Filistin halkından Siyonist saldırılara camileri doldurarak karşılık vermelerini istedi.

Siyonist gaspçılar iki gün önce Kudüs’te Ukkaşe camisini dün (15 Aralık Perşembe) de Ramallah şehrine bağlı Burka köyündeki En-Nur camisini ateşe vermişti.

Camilere yapılan saldırılar üzerine bir açıklama yapan El-Beytavi “Siyonist gaspçıların Batı Yaka’daki Filistin halkına ve bu halka ait mal, mülk ve mukaddes mekanlara karşı saldırıları sürüyor. Saldırılardan insanlar, hayvanlar, bitkiler, taş, toprak, tarım arazileri, ağaçlar, hastaneler, okullar, evler ve camiler de nasibini alıyor. Siyonistlerin 1948 yılında Filistin topraklarını işgal etmesinin ardından İslam’ın ve Filistin halkının önemli şiarlarından olan camiler de bu işgalden payını aldı. 1948 yılında Siyonistler 1000’den fazla camiyi yakıp yıktı. Bunlardan bir kısmını gece kulübüne, kıraathaneye, diskoya, ağıl ve ahıra bile çevirdiler.”

Burka camisine yapılan saldırının Siyonistlerin ilk saldırısı olmadığı gibi son saldırısı da olmayacağını belirten El-Beytavi, “Bir gün önce Ukkaşe camisini yakan Siyonist gaspçılar daha önce Yasuf, El-Leben, Telfit, Berkin, Tuba Ez-Zenğeriyye, Kasra, Brukin camileri ile başka camileri de yakmıştı. Filistin’deki camiler Siyonist hahamların verdiği ırkçı fetvalar nedeniyle saldırıya uğruyor” dedi.

İşgale karşı intifadaların camilerden başladığına dikkat çeken El-Beytavi, camilerin Filistin halkının güç ve enerji kaynağı olduğunu ifade etti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Hamas:   #Saldırılarılara   #rağmen   #camileri   #doldurun   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN