Halkın paralarını çarçur ediyorlar

AK Parti'li ve CHP'li belediyelerin yaranmak için yaptıkları korkunç harcamaların hesabı belli ama hadlerini fazlasıyla aştıkları da ortada!

14-09-2009


İslam ve Hayat

 

Ramazan ayında halk kesesinden belediyecilik yaparak, etkinlik adı altında Ramazan iklimini festival havasına sokanlara sık sık denk geliyoruz. Fakat belediyelerdeki israf, halktan alınan vergilerin çarçur edilmesi sadece bu aya mahsus değil. Rant her ay devam ediyor. İstanbul'daki sel afetinden sonra CHP ve AK Parti arasında da "senin rantın" kavgası büyürken, aslında bazı haberlere yakından bakınca bu hususta birbirlerine ne kadar benzeşebildikleri de ortaya çıkıyor. Bugüne kadar çok haber çıktı ama sadece son iki gelişmeye dikkat kesilmek de yeterli olabilir.

İlk haber AK Parti'den. İzmir Buca'da 42 metrelik boyuyla Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10'uncu büyük rölyef projesi 3 yılda tamamlandı. 3 yıl önce dönemin AK Parti'li Belediye Başkanı Cemil Şeboy tarafından yapımına başlanan Atatürk Maskı, CHPli Belediye Başkanı Ercan Tatı ve partililer tarafından açıldı. Dev rölfeyin bütçesi de dev gibi: 4.2 milyon TL! İşin ilginci açılışta konuşan CHP'li yeni başkan da "Ben olsam yaptırmazdım, 4 milyon TL'yi okul, yurt yapımına harcardım" dedi. Böylece kendini asıl iktidar sahiplerine kabul ettirme konusundaki işgüzarlık projesinin, asıl iktidar partisinin mensuplarına dahi yaranamadığı ortaya çıkıyor!

İkinci haber ise CHP'den. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, belediyenin kaynaklarından 300 milyar lirayı Cumhuriyet gazetesine ek, kitap ve CD basımı adı altında aktardığı iddia ediliyor. Ayrıc H.S isimli bir işadamına ise ilansız ihale yoluyla yaklaşık 6 trilyon para aktardığı ifade ediliyor. Böylece daha önce Cumhuriyet mitinglerinde sponsorluğu dikkat çeken CHP'li belediyelerin bu konuda istikrarı koruduğu ortaya çıkıyor! 

 

İki partinin halk kesesinden yaptıkları bu dev harcamalarının ortak özelliği ise, her iki harcamanın da halka hiçbir faydası olmadığı gibi fazlasıyla zararı dokunması!

Etiketler : #Halkın   #paralarını   #çarçur   #ediyorlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN