Halk krizle boğuşurken devletten 30 milyon TL'lik fısk-fücur konserleri

“Biz bize yeteriz” kampanyasının bir parçası olarak düzenlendiği ifade edilen seyircisiz/izleyicisiz online konserlerde, adı sık sık lüks tüketim ve şatafatla özdeşleşen, skandallar ve sansasyonlarla anılan; kimi kumarbaz, kimi uyuşturucu pazarlamacısı, kimi ırkçı-muhacir düşmanı, kimi teşhirci, kimi alkolik ve hovarda, önemli bir kısmı gayrimeşru ilişkilerin sembolü magazin figürleri sahne alıyor.

12-06-2020


Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen "İstanbul Yeditepe Konserleri"ne 30 milyon TL’lik harcama yapıldığı iddia edildi.

Türkiye ve dünya korona salgını dolayısıyla ciddi bir takım krizlerle boğuşurken Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen konserlere 30 milyon TL’lik harcama yapıldığı bilgisi ülke gündemine bomba gibi düştü.

“Biz bize yeteriz” kampanyasının bir parçası olarak düzenlendiği ifade edilen seyircisiz/izleyicisiz online konserlerde, adı sık sık lüks tüketim ve şatafatla özdeşleşen, skandallar ve sansasyonlarla anılan; kimi kumarbaz, kimi uyuşturucu pazarlamacısı, kimi ırkçı-muhacir düşmanı, kimi teşhirci, kimi alkolik ve hovarda, önemli bir kısmı gayrimeşru ilişkilerin sembolü magazin figürleri sahne alıyor.

İnsanların açlık sınırında yaşadığı, işsizlik ve enflasyon oranların ivme yaptığı bir süreçte bu 30 milyon TL’lik konser hangi mantıkla izah edilebilir acaba? Sahne alan figürlerin toplumun dejenerasyonunda aldıkları rol gözler önünde iken, bir çoğu rezil bir yaşamın ve çıplaklığın, ahlaksızlığın objesi bu kişilere verilen milyon liralar adeta bir ödül mahiyetinde. Üstelik korona tedbirleriyle birlikte bu “sanatçı” takımının işlerinin iyice “kesat” olduğu şu günlerde, bu yoklukta “ilaç” mesabesinde bir destek olduğu da muhakkak.

30 MİLYON TL İLE KAÇ PARK, KAÇ OKUL YAPTIRILIR?

Hâlbuki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaman zaman kullandığı şu ifadede olduğu gibi: “bu paraya neler yapılmazdı ki!” Şimdi bu 30 milyon TL ile kaç park, kaç okul yaptırılır, söyleyin bakalım…

Ülkenin içinden geçtiği şu sıkıntılı süreçte; 4500 vatandaş hayatını kaybetmiş, koronanın da etkisiyle işsizlik iyiden iyiye artmış, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere evde geçen neredeyse 3 aylık dönemde insanlar stres ve sıkıntı içindeyken üstelik bir de buna devletin halkından yardım talebi eklenmiş olduğu bir süreçte 30 milyon TL ile ifade edilen konserler düzenleniyor. Tam da halkın ihtiyaç duyduğu şey(!).

DİYANET’İN NE SÖYLEYECEĞİ MERAK KONUSU

Halkın durumu ortadayken yapılan bu organizasyonların hakka, hukuka ve İslâm’a uygun olup olmadığı da ayrı bir tartışma konusu. Bu konuda Diyanet’in de söyleyeceği şeyler olmalı. Bir taraftan halka verilen IBAN numarasına “10 TL” yatırması talep edilirken diğer taraftan milyonlarca TL’nin bir konser organizasyonuna fütursuzca harcanması israf değil de nedir?

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar Twitter hesabından yayınladığı mesajında tam da bu hususa işaret ederek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın bu konuda söyleyecek bir sözünün olup olmadığını sorguluyor.

-Korona sürecinde 4746 kişi öldü

- İşşizlik arttı

- Esnaf dükkan kapattı

- Devlet halktan yardım topladı

- Yaşlılar, çocuklar stresli bir dönemden geçti

Hal böyleyken 30 Milyon ile konser ne demek?

Bu para kimin parası?

Her şeyden öte bu caiz mi Sayın ERBAŞ?

Fetva ver!#Perşembe

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar) June 11, 2020

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Mahmut Kar gibi bir çok sosyal medya kullanıcısı da milyonların israf edildiği konsere tepki gösterdi. İşsizlik, hukuksuzluk ve korona tedbirlerinin bunalttığı halk, yapılan bu organizasyonu ciddi şekilde eleştirerek bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade etti. 

Ayrıca bazı milletvekilleri de soru önergesi vererek konuyu meclis gündemine de taşıdı.    

(Kaynak: Köklü Değişim Medya)

 

Etiketler : #Halk   #krizle   #boğuşurken   #devletten   #30   #milyon   #TL'lik   #fıskfücur   #konserleri   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN