Gazze direnişimizden son dakika haberleri

Soykırım çetesi, Gazze'ye yönelik hiçbir sınır tanımayan saldırısına devam ediyor. Şehid Gazze ise direniyor. İşte Gazze'den son dakika haberleri:

07-01-2009


Soykırım çetesi, Gazze'ye yönelik hiçbir sınır tanımayan saldırısına devam ediyor. Şehid Gazze ise direniyor. İşte İsra Haber sitesinin Gazze'den bildirdiği son dakika haberleri:

10:21 İsrail savaş uçakları Beyt Laheya'ya füze saldırısı düzenledi.

10:20 Rafah'ın sınıra yakın bölgesinde patlama sesleri duyuldu.

10:19 Kassam, Mecdel şehrine füze fırlattı.

10:18 İsrail 10. Kanalı: Şoka girenler dahil füze saldırılarında yaralanan İsraililerin sayısı 600'e yükseldi.

10:17 Yoğun çatışmaların yaşandığı Cebeliya, Şucaiyye ve Tuffah'da son durum sakin olup, bütün kontrol Filistinli direnişçilerin elindedir.

10:16 Askalan'da şoka giren 2 İsrailli hastaneye kaldırıldı.

10:15 Gazze'nin kuzeyi sabah saatlerinden itibaren, toplarla vuruluyor.

Bu arada Filsitin Emformasyon Merkezi'nin sitesi www.filistinhaber.com/tr'de yer alan son dakika haberinde şu bilgilere yer verildi: 

Başta İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin el-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş grupları, ortaya koydukları taktik ve stratejilerle Siyonist işgal ordusunun bütün planlarını ve beklentilerini alt üst etti.

Siyonist işgal ordusunun, direniş füzelerini yok etmek için 11 gündür sürdürdüğü hava, deniz ve kara bombardımanına rağmen, direniş gruplarının yeni füzelerle daha uzaktaki Siyonist hedefleri bile vurmaya başlaması, füze menzillerine yeni stratejik ve askeri noktaları eklemesi işgalcilerin bütün hesaplarını alt üst etti. Siyonist istihbaratının hiç de tahmin edemediği şekilde bu füzelerin Tel Aviv’i bile tehdit eder duruma gelmesi, Siyonist çete devletinin nasıl bir bataklığa sapladığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

İsrail işgal devleti, Kassam Tugaylarının Salı günü daha uzak mesafedeki hedeflerin vurulacağına dair yaptığı tehditten sonra Garcia kasabasına ilk defa füze düştüğünü itiraf etti.

Direniş gruplarının söylediklerini onaylayanlardan biri de Yediot Aharanoot gazetesinin yazarlarından Ron Ben Yishai idi. Yishai yazdığı makalesinde, Filistin direniş gruplarının Gazze sınırına dayanan Siyonist orduya karşı, değişik silahlarla büyük bir maharetle savaştıklarını belirterek, kara harekâtının ilk gecesinde taraflar arasında çok şiddetli çatışmaların meydana geldiğini, İsrail ordusunun direniş karşısında ilerleyemediğini ifade etti.

Yishai, Filistin direniş gruplarının yerlere döşedikleri mayınlarla, zırhlı birliklere karşı kurdukları pusu ve savaş için hazırladıkları tüneller nedeniyle işgal ordusunun çok ağır bir şekilde ilerleyebildiğine de dikkat çekerek devamla şöyle yazdı: “İsrail ordusunun yoğun bir şekilde Gazze’yi bombalamasına rağmen, Hamas ile diğer grupların askeri kanatları savaştaki yeteneklerini konuşturmaya devam ediyorlar. Cephe komutanları büyük manevra kabiliyetlerine sahipler. İsrail ordusuna karşı koyan bu insanlar, bir anda kaybolup, tünelleri kullanarak başka bir yerde askerlerin karşısına çıkıp yeniden savaşabiliyorlar.”

 

Etiketler : #Gazze   #direnişimizden   #son   #dakika   #haberleri   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN