Gazze'de yaraları sarma zamanı

Gazze'de enkazlar kaldırıldıkça yeni katliamlar ortaya çıkıyor. Harabeye dönen Gazze'da halk evlerine dönüyor.

19-01-2009


Siyonist işgalciinin yenilgiyi kabul edip Gazze Şeridi'ne başlattığı kara harekatına son vermesi ve ateşkes ilan etmesinin ardından saldırılar boyunca hayalet şehre dönen Gazze Şeridi'nde halk yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı.

Bir taraftan sivil yardım ekipleri ve halk el ele vererek enkazı kaldırmaya, enkaz altında kalan cesetleri çıkarmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar enkaz altından 95 ceset çıkarılmış durumda.


Cesetlerin kimi, yaklaşık iki haftadır İsrail'in işgal ettiği ve girilemeyen bölgelerde olduğu için kokmaya başlamış durumda.

Gazze Şeridi'nde siyonist saldırıların yoğunlaştığı bölgelerden kaçan halk da yavaş yavaş evlerine dönüyor ancak, kimisi döndüğü yerde evini bulamazken kimi de yerle yeksan olmuş bir görüntüyle karşılaşıyor.


Filistin'de meşru Hamas hükümeti Başbakanı İsmail Heniyye dün yaptığı açıklamada, evleri yıkılan Filistinlilerin evlerini yeniden yapacaklarını, hasar görmüş binaları da tamir edeceklerini belirterek, halktan soğukkanlılıklarını korumalarını istemişti. Heniyye, Arap ve İslam dünyasından gelecek yardımların yanı sıra uluslararası kuruluşlardan gelecek yardımlarla bu binaları yeniden inşa edeceklerini kaydetmişti.

Bu arada Gazze'deki sivillilerin durumu ile ilgili bir açıklama yapan Acil Yardım Bölümü başkanı Muaviye Hasaneyn, İsrail ordusunun çekildiği bölgelere, acil servis ekiplerinin girdiğini ve enkaz altından cesetlerin çıkarılması çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bazı bölgelere uzun süre girilememesi nedeniyle cesetlerin çürümeye başladığını belirten Hasaneyn, aynıca etrafa saçılmış ve parçalanmış ceset görüntülerinin insanların tüylerini ürperttiğini söyledi. Halen İsrail birliklerinin bulunduğu bölgelerdeki çalışmalarla ilgili olarak da Hasaneyn, İsrail tarafıyla anlaşarak söz konusu bölgelerden ceset kaldırma çalışmalarının sürdürüleceğini dile getirdi.

Çalışmalara katılan ekipler de, enkaz altından çıkan cesetlerin önemli bir bölümünün çocuk ve bebek cesetleri olduğunu belirtiyor.

SİYONİST İŞGALCİDEN YENİLEN PEHLİVAN TAVRI

Ateşkes ilanının ardından Gazze dışına doğru çekilmeye başlayan siyonist işgal birlikleri, karargahlarına dönmek yerine Gazze çevresindeki bölgelerde yeniden mevzilendi.

Bu arada bir açıklama yapan siyonist Başbakan Ehud Olmert, İsrail birlikleri çekilirken İsrail askerlerine yönelik bir saldırı olması durumunda kendilerinin buna karşılık vermekten çekinmeyeceklerini kaydetti.

Siiyonist işgal radyosundan yapılan açıklamada, önümüzdeki saatlerin ateşkes durumunun test edildiği saatler olacağını belirterek, İsrail tarafının ateşkes ihlali beklediğini, herhangi bir saldırı olması durumunda yeniden müdahale için birliklerin teyakkuz halinde bekletileceğini dile getirdi.

Filistinli direnişçiler de ilk anda İsrail'in tek taraflı ateşkesinin kendilerini bağlamadığını, İsrail birliklerinin Gazze'den tamamıyla çekilene kadar eylemlerinin süreceğini kaydetmişti.

Gazze'deki el-Fetih liderliği ise bu çekilme ve ateşkesin bir aldatmaca olduğunu açıklamış, direnişi sürdüreceğini ilan etmişti.

UNRUWA: İNSANLARA YARDIM YETİŞTİREMİYORUZ

Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) saldırılardan kaçan Gazzelilerin yerlerine dönmesiyle birlikte yaşanan insani krizin daha da arttığını, 50 bin insanı barındıran merkezin yeterli olmadığını bildirdi. 

(İislam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Gazze'de   #yaraları   #sarma   #zamanı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN