Filistinliler Mescid-i Aksa için etten duvar olacak

İşgal altındaki topraklardaki İslamî Hareket’in lideri Raid Salah, gelecek hafta Pazar günü Mescidi Aksa’yı basmayı düşündüklerini duyuran işgal güçleriyle gaspçılara karşı koymak için Mescidi Aksa’ya gelip nöbet tutmaya ve çevresinde etten duvar örmeye davet etti.

03-10-2009


Şeyh Raid Salah, gelecek hafta Pazar günü Mescidi Aksa’yı basmayı düşündüklerini duyuran işgal güçleriyle gaspçılara karşı koymak için Mescidi Aksa’ya gelip nöbet tutmaya ve çevresinde etten duvar örmeye davet etti.

İşgal altındaki topraklardaki İslamî Hareket’in “Mescidi Aksa Tehlikede” adıyla dün (02 Ekim Cuma) Ummu’ul-Fahm’da düzenlediği ve 70 bin insanın katıldığı etkinlikte konuşan Şeyh Salah şöyle dedi: “Kudüs yardım istiyor! Kudüs imdat çığlıklarını atıyor! Mescidi Aksa da öyle. Fakat buna rağmen İslam âlemi yüz kızartıcı suskunluğunu bozmamakta ve daldığı uykusundan uyanmamaktadır. İslam Dünyası’nın suskunluğu işgalin devamı demektir”.

Şeyh Salah devamla şöyle dedi: “Siyonist işgal varlığı İslam Dünyası’nın Ankara’dan Cakarta’ya, okyanustan körfeze kadar her yerde “Aksa! Canımız, malımız sana feda!” diye haykırmasından başka bir şeyden korkmuyor. Bu sloganlar ve haykırışlar yükselirse, işte o zaman işgalin sona ereceği, Kudüs’ün bağımsız olacağı, Mescidi Aksa’nın özgürleşeceği ve Filistin devletinin kurulacağı süreç de fiilen başlamış olur”.
 
Şeyh Salah, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı savunurken şehit olan ve yaralananlara da, 1.5 milyar Müslüman adına seslenerek şöyle dedi: “Sizin Kudüs ve Mescidi Aksa’daki nöbetiniz ve direnişiniz düşmanın bütün rüyalarını, komplolarını ve tezgahlarını yerle bir edecektir. Kudüs’ü Yahudileştirmek için gece gündüz çalışan ve Mescidi Aksa’yı yıkıp enkazı üzerinde Süleyman Mabedi’ni inşa etmek isteyen Siyonistlerin karanlık hayalini de yıkacaktır”.
 
Şeyh Raid Salah, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kudüs ve etrafında yaşayan bizler büyük devrimci ve özgürlükçü Ömer Muhtar’ın söylediğini haykırıyoruz: Bizler teslim olmayan, tersine davası uğruna ölen ve zafer kazanan bir ümmetiz. Kudüs düşmana hiçbir zaman teslim olmayacak bir davadır. Mescidi Aksa da öyle. Çok sıkıntı çeker, zulme uğrar ama asla teslim olmaz. Sonunda da muzaffer olacaktır”.
 
Salah, sözlerinin sonunda ise “Bütün kalbimle şunu söylüyorum: 40 yıldır Mescidi Aksa yakılıp yıkılmaya çalışılıyor ve bugün izzetten yoksun yaşıyoruz. Ümmetten izzetini geri getirmesi için omuz omuza vermesini ve yan yana durmasını istiyoruz” dedi. 
 
Geçen hafta Mescidi Aksa’yı basmayı başaramayan fanatik Siyonist gaspçıların bu hafta Pazar günü yeni bir girişimde bulunması bekleniyor. 

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Filistinliler   #Mescidi   #Aksa   #için   #etten   #duvar   #olacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN