Filistin Konvoyu nihayet Mısır yolunda

Filistin Özgürlük Konvoy araçları, Suriye’nin Lazikiye limanından Türk gemisi Ulusoy 6 gemisine binerek Mısır’ın Ariş limanına doğru yola çıktı.

02-01-2010


Filistin Özgürlük Konvoy araçları, Suriye’nin Lazikiye limanından Türk gemisi Ulusoy 6 gemisine binerek Mısır’ın Ariş limanına doğru yola çıktı. Araçlarla birlikte konvoydan da 50 kişi gemiye alındı. Kalan 380 yolcunun ise yarın uçakla Ariş Havaalanına geçmesi bekleniyor.

Konvoy yolcuları ile araçları Ariş’te buluşarak kara yolculuğu ile Refah Sınır Kapısına geçecekler. Refah Kapısından Gazze’ye girecekler. Mısır’ın vereceği izne göre Gazze’de 24 saat veya 48 saat kalacaklar. Gazze’de bütün araçlar Filistin halkına bağışlandıktan sonra geri dönülecek.

18 gündür yollarda olan konvoy ekibinden gemiye binenler büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler. Gemiye binen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, geç de olsa Gazze’ye girecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yıldırım, günlerdir yollarda olmasına rağmen bütün ekibin büyük bir sabır ve anlayış gösterdiğini ifade etti.

Filistin Konvoyu’nu uğurlama törenine Lazikiyelilerden geniş katılım oldu. Lazikiye’de Filistin Mülteci Kampı bulunuyor. Binlerce Filistinli, limana kadar yol boyunca konvoya eşlik etti. Ellerinde Filistin bayrağına alan limana koştu. Limanda Suriye’den ayrılacak konvoy için büyük bir uğurlama töreni düzenlendi. Filistin Konvoyundan geride kalanlar ise Mısır’da buluşacakları arkadaşlarıyla vedalaştı. Konvoydakiler kendilerini taşıyacak Ulusoy 6 gemisi mürettebatına teşekkür ettiler.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Filistin   #Konvoyu   #nihayet   #Mısır   #yolunda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN