Fethi Yeken, dualarla Rabbine uğurlandı

Önceki sabah kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden çağdaş İslami hareketin öncülerinden ve yazdığı eserlerle Müslüman gençliğin bilinçlenmesinde büyük rolü bulunan Fethi Yeken, dün toprağa verildi. Filistin halkının en büyük destekçilerinden olan Yeken’in cenazesine çok sayıda seveni katıldı. Hizbullah yanlıları da cenazede saf tuttu.

15-06-2009


Önceki gün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden İslami hareketin önde gelen düşünürlerinden ve Filistin halkının en önde gelen destekçilerinden Fethi Yeken, dün Lübnan’ın Trablus kentinde, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Fethi Yeken’in cenaze törenine birçok İslam ülkesinden gelen sevenleri ile Lübnan Hizbullahı ve Hamas’ın önde gelen yetkilileri katıldı.

1933 yılında Lübnan'ın Trablus şehrinde dünyaya gelen Yeken, Lübnan'ın önde gelen İslami hareket liderlerindendi. Yeken'in düşünceleri, Türkçeye çevrilen kitapları ve makaleleriyle, Türkiye halkı üzerinde önemli derecede etkili oldu. Yeken'in Türkçeye çevrilen eserleri arasında "Müslüman olmam neyi gerektiriyor", "Davet yolunda hazırlık", "Davet yolunda dökülenler" ve "Davetçiye notlar" yer alıyor.

Lübnan'da müslümanlar arasında çıkarılmak istenen fitne girişimlerinin karşısında olan Yeken, 1992 yılında Trablus'tan milletvekili seçilmişti.

HİZBULLAH: YEKEN’E VEFA METODUNA SARILMAKLA OLACAKTIR

Hizbullah, Hamas ve İhvan-ı Müslimin yayınladıkları mesajlarla, Yeken'in vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.
Hizbullah tarafından yapılan resmi açıklamada "İslam ümmeti, Amerika ve siyonist düşmanın tehditleri karşısındaki berrak duruşu, toplumu bilinçlendirmesindeki çabaları ve hayatını İslam'a hizmete adayan bu büyük alimin yokluğundan ötürü büyük acı hissetmektedir" denildi.

Hizbullah açıklamasında "Bu büyük lidere vefa, birlik, kalkınma ve direnişe hizmetindeki asil İslami metoduna sarılmakla olacaktır. Hizbullah, İslami Amel Cephesi ve dünyanın her tarafındaki İhvan-ı Müslimin mensuplarının taziyelerini sunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif de Yeken'in vefat haberini almasından sonra taziye mesajı yayınladı.

Akif, "Yeken, İslam uğruna birçok fedakarlıkta bulundu" dedi. Akif ayrıca, Yeken'in kaleme aldığı kitaplardan, dünyanın farklı bölgelerindeki davet ehlinin istifade ettiğini söyledi.

HAMAS’TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Hamas, Fethi Yeken’in vefatı dolayısıyla Filistin halkına, Arap ve İslam Dünyası’na başsağlığı diledi. Hamas Lübnan Temsilciliği, hayatını kaybeden Lübnanlı alimin başta Filistin davası olmak üzere Müslümanların davalarının savunucusu olduğunu hatırlattı. Hamas Hareketi yayınladığı mesajda Lübnanlı alim Fethi Yeken’e Allah’tan rahmet ve ailesine, yakınlarına ve İslami hareketteki yol arkadaşlarına başsağlığı dileklerini sundu. Hamas’ın başsağlığı mesajında “Allah Teâlâ’dan onu rahmetiyle kuşatmasını ve cennetine koymasını, ailesine ve sevenlerine sabır vermesini dileriz” denildi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Fethi   #Yeken   #   #dualarla   #Rabbine   #uğurlandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN