Fatih Üniversitesi'nden "başı açık fotoğraf" talebi

Gülen cemaatinin üniversitesi olarak bilinen Fatih Üniversitesi yeni bir skandala imza attı. Üniversite yurdu kayıtları için başı açık ve sakalsız fotoğrafistedi.

22-10-2010


Gülen cemaatinin üniversitesi olarak bilinen Fatih Üniversitesi yeni bir skandala imza attı. Üniversite yurdu kayıtları için başı açık ve sakalsız resim istedi.

Gülen cemaatinin üniversitesi olarak bilinen Fatih Üniversitesi'ne ait web sitesinin 20 Ekim 2010 tarihinde güncellenen "Haber ve Duyurular" bölümünde yer alan bir duyuruda "başı açık ve sakalsız" fotoğraf talebinin yer aldığı görüldü.

Üniversiteyi DGS ek kontenjan ile kazanan öğrenciler hakkında yapılan "Yurt Başvuru ve Kayıt Tarihleri" duyurusunda "Kız öğrencilerin güneş gözlüksüz, başı açık; erkek öğrencilerin ise güneş gözlüksüz ve sakalsız fotoğrafları kabul edilecektir." ibaresi yer aldı.

Birçok üniversitede yasağın fiilen uygulamadan kalktığı ve YÖK'ün konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptığı bir vasatta Fatih Üniversitesi'nin inancımız bir gereği başörtüsüne yönelik bu tutumu utanç olarak değerlendirildi.

Erkek öğrenciler için de sakalsızlığı dayatan bu utanç belgesi, üniversitenin web sitesinde işte böyle duyuruldu:

(Kaynak: Haksöz Haber)

 

Etiketler : #Fatih   #Üniversitesi'nden   #başı   #açık   #fotoğraf   #talebi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN