Evsizler için sokakta sabahladılar

Şefkat-Der, sokakta yaşayan evsizlere dikkat çekmek amacıyla İstanbul ve Kocaeli'de eylem yaptı.

20-12-2010


Şefkat-Der, sokakta yaşayan evsizlere dikkat çekmek amacıyla İstanbul ve Kocaeli'de eylem yaptı.

Dernek üyeleri, evsiz vatandaşlar için bir geceyi sokakta geçirdi. Grup, üzerinde resimler ve 'Sokakta kaldık, duyarsız kalma. Donarak öldü!' şeklinde ifadelerin yazılı olduğu dövizler taşıdı. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, yoksulluk yüzünden evsiz kalanlar için geçici değil, kalıcı ve uzun vadeli çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kış, soğuk yüzünü gösterdi. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Kalacak bir evi, içecek sıcak bir tas çorbası olanlar için sorun yok. Ancak evsizler için soğuk, çile anlamına geliyor. Türkiye'de on binlerce evsiz var. Sadece İstanbul'da sokakta yaşayan insan sayısı 10 bine yakın. Şansı olanlar belediyelerin misafirhanelerinde birkaç günlüğüne misafir ediliyor. Ancak koca bir kış boyunca hiç sıcak bir yerde uyanamayanlar da var. Şefkat-Der, sokakta yaşayan insanların sıkıntılarına bir nebze olsun dikkat çekmek için ilginç bir eylem düzenledi. Dernek üyeleri, evsizleri anlamak için bir geceyi dışarıda, bankların üzerinde yatarak geçirdi. İstanbul'da Taksim Meydanı'nda toplanan grup üyeleri adına açıklama yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, etkinlik için burayı seçme nedenlerinin, Türkiye'de en çok sokakta yaşayan evsiz insanın Taksim'de bulunması olduğunu söyledi.
 
Evsiz insanlar için kalıcı çalışmalar yapılmadığına dikkat çekerek, evsizlerin bir süreliğine çeşitli merkezlerde toplanıp daha sonra tekrar bırakılmasının ayrı bir dramı oluşturduğunu kaydetti. Gruba, Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da destek verdi.

Kocaeli'nde de Şefkat Derneği üyesi bir grup, Sabri Yalım Parkı'nda sabahladı. 'Duyarsız kalma' yazılı pankartlarla ve meşalelerle parkta toplanan dernek üyeleri bir süre slogan attı. Dernek adına açıklama yapan Reyhan Balcı, Türkiye'de şimdiye kadar sokakta yaşayan evsizlerle ilgili bir sayım yapılmadığını, ancak evsizlerin sayısının 70 ila 100 bin arasında olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Balcı, havaların soğumasıyla spor salonlarında toplanan evsizlerin, tekrar sokaklara bırakılmasının bir insanlık dramı olduğunu ifade etti. Birçok ülkede evsiz kadın ve erkekler için ayrı ayrı ev ve yurtlar yapıldığını vurgulayan Balcı, şöyle devam etti: "Bu sığınaklar Türkiye'de de yapılmalıdır. Bu insanlık ayıbına, bir çözüm getirilerek son verilmelidir.''

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Evsizler   #için   #sokakta   #sabahladılar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN