Evsiz çocuklara dayak atan polislere suç duyurusu

Sokakta yaşayan çocuklar, kendilerine dayak atıp işkence ettikleri iddiasıyla İstanbul Adlyesi'ne gelerek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

13-12-2011


Sokakta yaşayan çocuklar, kendilerine dayak atıp işkence ettikleri iddiasıyla İstanbul Adliyesi'ne gelerek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Polisin telsizle gözüne vurduğunu ve işkence ettiğini savunan Kadir Atakurt şikâyet dilekçesini savcılığa sundu.

Sokak çocukları adına bir açıklama yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, başlatılacak olan adalet mücadelesine destek vereceklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta İzmir'de emniyette bir kadına polis tarafından dayak atıldığı görüntülerine atıfta bulunan Bulan, "Onlar çocuk değil sokak çocuğu diyerek mi polis şiddeti ve işkenceyi normal göstermeye çalışacaklar?" dedi. Sokak çocuklarının parklarda, tenha yerlerde ve karakollarda sistemli bir şekilde dayak ve işkenceden geçirildiğini iddia eden Bulan şöyle konuştu: "Polisler, sokakta ve karakollarda dayak ve işkenceden geçirdikleri sokak çocuklarını, şikâyette bulunmamaları için korkutmak amacıyla 'Bak hakkınızda gasptan işlem yaparım. Görgü şahidi de ayarlarım, yıllarca hapiste sürünürsünüz' diyerek tehdit edip sindirilmeye çalışılmaktadır."

Son olarak dün Eminönü'nde Kadir Atakurt'un sivil polis tarafından telsizle gözüne vurulduğunu anlatan Bulan, "Gözü patlatılıp yarılmış. Karakolda da darp ve tehdit resmi kıyafetli polisler tarafından devam etmiştir. Atakurt'un şikâyetçi olmak istemesi üzerine ise tehdit ve şantaja maruz kalmıştır." diye konuştu.

Sivil polis tarafından gözüne vurularak dayak yediğini savunan Atakurt ise olayı şöyle anlattı: "Eminönü'ne 2. el eşya almaya gittik. Tahtakale'de sivil polisler bizi kovalamaya başladı. Biz korkudan kaçtık. Ben bir yere saklandım ama polis beni yakaladı. Elindeki telsizle gözüme vurdu. Karakola gittiğimizde polisin dayak attığını söyledim ama ifademi değiştirip bir şahıs olarak yazmışlar. Durduk yere bizi dövüyorlar."

Şefkat-Der üyeleri ve diğer sokak çocukları şiddet uyguladıklarını iddia ettikleri polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

(Kaynak: CHA)

Etiketler : #Evsiz   #çocuklara   #dayak   #atan   #polislere   #suç   #duyurusu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN