Esed ve Sisi'nin katliamları Fatih'te lanetlendi

Bugün Fatih Camiinde kılınan Cuma namazının ardından Cami avlusunda toplanan binlerce kişi Fatih-Saraçhane'ye doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

23-08-2013


Suriye'de yaşanan kimyasal katliam ve Mısır'da devam eden darbe süreci Fatih'ten Saraçhane'ye doğru yürüyüşle çok sayıda kişinin katılımıyla protesto edildi.

Çeşitli İslami kuruluşların yapmış olduğu çağrıyla Cuma namazında Fatih Camii'nde buluşan binlerce Müslüman ellerinde Mısır, Özgür Suriye ve Tevhid bayrakları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne yürüdüler.

Yürüyüş boyunca "Müslüman zulme boyun eğmez!", "Katil İran! Katil Suud!", "Katil Rusya Suriye'den defol!", "Firavunlar yenilecek!", gibi sloganlar atıldı. 

 

292_9.jpg

Ardından Saraçhane'de bulunan İBB önünde bir basın açıklaması gerçekleşti; "İnsana ve İslâm'a kasteden Ortadoğu'daki katliam ve diktatörleri lanetliyoruz. Katliam görüntüleri hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde Baas cuntasını işaret ediyor. Avrupa Birliği ve Amerika da en az Esed ve destekçileri kadar bu katliamın içerisindedir. Mısır'da gördüğümüz darbe ve katliam ise eşine az rastlanır cinsten bir rezalettir. Mısır ordusu ve destekçileri, katil asker ve baltacıları ile onbinlerce insanın kanını akıtmakta bir beis görmemektedir. Despotik iktidarlara da, onların tâbi olduğu emperyalist devletlere de ellerini mazlumlardan çekmelerini söylüyoruz. Ne kadar kan dökseler de, müslümanlara ve mazlumlara açtıkları savaşın galibi asla zalimler olmayacaktır. Biz yalnızca Allah'a kulluk eder ve O'ndan yardım isteriz. O ne güzel vekildir." sözlerine yer verildi.

(Küre Medya)

Etiketler : #Esed   #ve   #Sisi'nin   #katliamları   #Fatih'te   #lanetlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN