En güzel tercih: Hayatı İslam'la yaşamak

Ramazan Büyükküpçü'nin kaleme aldığı ve Pınar Yayınları tarafından okuyucuya kazandırılan "Hayatı İslam'la Yaşamak" adlı eser, yaşadığımız hayata Müslümanca bakmayı ve İslam'ı hayatı kuşatan bütünlüğü içerisinde anlayıp yaşamayı öğütlüyor.

18-03-2009


İslam ve Hayat

Ramazan Büyükküpçü'nin kaleme aldığı ve Pınar Yayınları tarafından okuyucuya kazandırılan "Hayatı İslam'la Yaşamak" adlı eser, yaşadığımız hayata Müslümanca bakmayı ve İslam'ı hayatı kuşatan bütünlüğü içerisinde anlayıp yaşamayı öğütlüyor.  

"Hayat tarzımızdaki seçeneklerden birisini işaretlerken, gerçekten o seçeneğin getireceği sonuçlara katlanabileceğimizi iyice düşünmeli, ölçmeli, tartmalı ve böylece iradeli bir tercih yapmalıyız. Çünkü; tercih etmek birini diğerinden üstün tutmaktır. Neyi tercih ettiğinize şöyle bir durup bakmalısınız. Dünyayı mı, ahireti mi tercih ediyorsunuz?" sorusunu yönelten yazar, şu önemli uyarıda bulunuyor:

"Seçeneklerimizi belirlerken, aynı anda iki doğrunun olmayacağını da bilmek zorundayız. Yani; Allah’ın bir ve tek olduğunu kabul ederken; dünyada hem Allah’ın hayat tarzı belirleyiciliğini kabul edip hem de insanların, yaratılmış dar ufukluluğuyla ortaya çıkardıkları hayat tarzlarını kabul etmeye kalkışmak, aynı anda iki doğrunun olduğu gibi bir yanılgıya götürecektir bizi."

Allah’ın yeryüzündeki her şeye hâkim olduğu ve her şeyin O’nun yetkisine boyun eğdiğini vurgulayan “Lailahe illallah”ın genellikle doğru anlaşılamadığını kaydeden yazar Ramazan Büyükküpçü, bunun sonucunda hiç farkında olunmadan makam, para, çevre ve bilginin vs ilah edinilebildiğini ifade ediyor ve şu önemli tesbitte bulunuyor:

"Namazda rabbinin emri gereği Kâbe’ye dönen insanımız, namazdan sonra farklı hayat tarzını yaşamaktan kaçınmamaktadır. Namazda ortaya koyduğu Allah’ın dinini kendine hayat tarzı edinme düşüncesi ve niyeti, namazdan sonra pratiğe geçmemektedir. İşte İslâm’ın getirdiği hayat tarzı, bizim yaratılışımıza en uygun ve her aradığımızı bulabileceğimizi biricik seçenektir."

Bilinç tazelemek ve duyarlılıklarımızı güçlendirmek için okunmasında fayda bulunan bir kitap.

Hayatı İslam'la Yaşamak

Ramazan Büyükküpçü

208 Sh.

Pınar Yayınları

Etiketler : #En   #güzel   #tercih:   #Hayatı   #İslam'la   #yaşamak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN