Dursun Çiçek: Tek suçlu ben değilim

Genelkurmay'ın "irtica siteleri"nin sorumlularından olarak gösterdiği iddia edilen Dursun Çiçek, bu kez kendi isteğiyle ifade verdi. Çiçek'in ifadesinde söz konusu siteleri, kendi başışan kurmadığını, olayı emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdiğini ifade etti.

21-07-2011


Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili yürütülen 'internet andıcı' soruşturma kapsamında Deniz Kıdemli Albay Dursun Çiçek, ikinci kez ifade verdi. Kendi talebi üzerine Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'a 3 saat süreyle ifade veren Çiçek'in sürpriz açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.

EMİR KOMUTA İÇİNDE KURDUM

Genelkurmay'ın "irtica siteleri"nin sorumlularından olarak gösterdiği iddia edilen Dursun Çiçek, bu kez kendi isteğiyle ifade verdi. Çiçek'in ifadesinde söz konusu siteleri, kendi başışan kurmadığını, olayı emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdiğini ifade etti. Çiçek'in Savcı Kansız'a sitenin kurulması talimatını veren generallerin isimlerini de ifade ettiği öğrenildi. Dursun Çiçek'in, ayrıca sitelerin güncellenmesini de tek başına yapmadığını, siteyle ilgili olarak emri altında 10-15 memurun bulunduğunu söylediği ve bu memurların isimlerinin listesini de savcıya verdiği öğrenildi. Sitelerde basında çıkmış haberlerin yer aldığını söylediği belirtilen Çiçek'in, "Eğer maksadı aşan bir durum varsa Genelkurmay bu konuda benim hakkımda idari soruşturma başlatabilir" dediği iddia edildi. Çiçek'in avukatlarının da, "Bu konu neden terör kapsamına sokulmaktadır?" savunmasını yaptığı belirtildi.

GENELKURMAY SUÇU ÇİÇEK'E ATMIŞTI

Soruşturma kapsamında Genelkurmay, savcılığa daha önce 13 sayfalık rapor göndermişti. Raporda, 'Sitelerden görevli subayların sorumlu' olduğu ve 'beyaz propaganda' yapılması için kurdurulduğu ifade edilerek, "Maksadı aşan haberler varsa ve sitelerle ilgili hukuka aykırı kullanım varsa sorumlusu sitelerin yöneticileridir" ifadelerinin yer aldığı belirtilmişti. Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da sitelerin varlığını kabul etmişti. İnternet Andıcı belgesinde 6'sı general 19 subayın imzası bulunuyordu.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Dursun   #Çiçek:   #Tek   #suçlu   #ben   #değilim   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN