Diyarbakır'da Mursi eylemine polis müdahalesi

Diyarbakır'da Mısır cuntasınca Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını telin için Şeyh Said Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu. Daha sonra meydanda toplanan 72 kuruluş temsilcileri Mısır yönetimini protesto etti.

23-05-2015


Diyarbakır'da 72 sivil toplum kuruluşu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararına tepki gösterdi.

Sur ilçesindeki Ulu Cami'de cuma  sonrası toplanan grup, Şeyh Said Meydanı'na yürümek istedi.

Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Grup, yaşanan arbedenin ardından kaldırımdan meydana yürüdü.

Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, grup adına yaptığı açıklamada, Mursi şahsında, ümmet bilinci taşıyan Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Tüm mazlum halkların yanında olduklarını belirten Memiş, komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Memiş, polisin müdahalesine ilişkin olayın takipçisi olacaklarını vurgulayarak, "Diyarbakır'da emniyetin içinde paralel zihniyetler ve Sisi'nin yandaşları mı var? Bu kitle bugüne kadar muhafazakar yapısını hep korudu. Karıncayı bile incitmedi. Halka ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

"MÜSLÜMANLAR SESİNİ YÜKSELTMELİ"

Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Duyu da Mısır'daki zulme karşı Müslümanların sesini yükseltmesi gerektiğini dile getirdi.

Polis müdahalesiyle ilgili "Ulu camiden bu meydana onlarca defa yürüyüşler yapıldı, bir sineğin kanadına zarar verilmedi" ifadesini kullanan Duyu, "Fakat bugün evlat saydığımız polisler gelip önümüzü kestiler. Hikmetini anlayabilmiş değiliz. 10 dakika yalvarmamıza, ricada bulunmamıza, durumu izah etmemize ve kimseye bir zararımızın olmayacağını söylememize rağmen bir şahıs provokatörlük yaptı. Ben bunu cumhurbaşkanına, başbakana ve yetkili mercilere şikayet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Diyarbakır'da   #Mursi   #eylemine   #polis   #müdahalesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN