Direniş devam ediyor

Kocaeli'de başlayan başörtüsü direnişi, çeşitli yerlerdeki paralel eylemlerle devam ediyor. Eylemlerde "yasağın sonlandırılması için Müslüman toplumun üzerine düşen görev direniştir" mesajı veriliyor.

25-10-2009


 İslam ve Hayat

Beş yıl önce Kocaeli'de başlayan ve şu an Sakarya, Akyazı, Konya, Ankara, Van, Antalya ve Kütahya'da devam eden başörtüsü direnişinde her Cumartesi yapılan paralel eylemlerde bir hafta daha geride bırakıldı. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 236. eylemini yaparken, basın açıklamasını MAZLUMDER Kocaeli Şubesi yönetim kurulu üyesi Hakkı Akın okudu. Açıklamada "Bugün, kız öğrencilerin üniversitelerde kampuslara dahi alınmaması, işgüzar yöneticilerin çocuklarımızı okul gezilerine giderken otobüslerden indirmeleri sözde kamusal alan içeriği ile izah ediliyor. Zorbaca davranışlarla öğrencilere müdahale eden idarecilerin dayandığı kamusal alan tarifinin, insan haklarının ayaklar altına alındığı, her türlü kanunsuzluğun yapıldığı bir 12 Eylül uygulaması olduğunu özellikle vurgulamamız lazım... Devletin gücünü kişisel emellerine alet edenler, kanunsuz uygulamalarla oluşturulan korku imparatorluğunun artık bizi korkutmadığını bilmeliler. Dün Kocaeli’de, bugün Giresun ve Muğla’da meydana gelen hak ihlalleri bu meydanların önemini bir kat daha artırıyor." denildi.

Sakarya'da 215. eylem

 Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 215. kez Adapazarı AKM önünde toplandı . Açıklamayı SAGİR Başörtüsü Platformu adına İlim Ve Hikmet Vakfı'ndan Av. Haluk Can okudu. Açıklamada "Haksız ve hukuksuz başörtüsü yasağına tepki göstermek için Türkiye’nin birçok yerinde bir araya gelerek eylemler gerçekleştiren İnanç Özgürlüğü Platformu üyelerine Kütahya’da müdahale edilmiştir. Kütahya’da ilk defa düzenlenen başörtüsü eyleminden sonra polis tarafından, eyleme katılarak haksız hukuksuz yasağa tepki gösteren Mazlumder’li yöneticiler gözaltına alınmıştır. Gerçekleştirilen ilk eylem sonrası Mazlumder Şube Başkanı Lütfiye Özkul ile bir akrabası yolda yürürken polis ekipleri tarafından alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüşler, iki bayana saatlerce uyarılar yapan Güvenlik Şube görevlileri “Kütahya ne Ankara’ya benzer, ne de Kocaeli’ne” diyerek gözdağı vermişlerdir. Görüldüğü üzere başörtüsü yasağına devam edilmekle kalınmıyor, bu yasağın ve yasakçıların teşhir edilmesi engellenmek suretiyle bir sindirme politikası da sürdürülmek isteniyor. Toplumsal muhalefetin temel dinamiğini teşkil etmesi gereken kesimlerin bu yasak karşısındaki itirazları da maalesef gittikçe azalıyor, sesler kısılıyor. Başa çıkamadığımız bu zulüm zamanla kabulleniliyor, bıkkınlığa yol açıyor. Bunca yıldır sağdan veya soldan zulmün unutulmasını, üzerine ölü toprağı serilmesini isteyenlere karşı, direnişi ayakta tutan inancımızla başörtüsüne özgürlük talebini her zaman haykıracağız. Haksızlık karşısında susmanın şeytani bir davranış olduğunu inancıyla zulmü yapanları ve destek olanları unutmayacağız, unutturmayacağız." denildi. 

Akyazı'da 142. eylem

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu, ilçe merkezinde yürüttükleri adalet ve özgürlük mücadelesinde 142. haftayı geride bırakırken, bu haftaki basın açıklamasını platform adına İrfan Alemdar okudu. Açıklamada "‘Küfür devam eder, zulüm devam etmez’ sözünü biz, küfrün de zulmün de devam etmemesini, insanların inançlarını özgürce yaşamalarını savunanlardanız. Bugüne kadar mazlumların ahını alarak gözyaşlarını akıtarak, mağdur ederek iflah olanın, zulüm ile abad olanın görülmediğini hatırlatmak istiyoruz... Kütahya’dan başörtüsüne özgürlük mücadelesine destek vererek onurlu bir mücadele başlatan Kütahyalı kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Görevleri halkın güvenliğini sağlamak olan emniyet güçleri keyfi uygulamasını kınıyoruz. İçişleri bakanını gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz. Yeryüzünün her noktasında zulmün, işkencenin, baskıların tamamen kaldırılması için mevcut nemrutlarla, tiranlarla, monarklarla, firavunlarla mücadelemiz amansız bir şekilde sürecektir." denildi.

Konya'da 111. eylem 

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri aradan geçen günler, haftalar, aylar ve mevsimlere rağmen direnişin kalbi Kayalıpark’ta 111. eylemini gerçekleştirdi. Basın açıklamalasını platform adına Bayram VANLI yaptı.Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Vanlı şunları dedi: "Azgın laikçi zihniyet sosyal hayatın içinde de başörtüsüne ve dini değerlerin varlığına tahammül edememektedir... Özellikle başörtüsüne getirilmeye çalışılan standart, oldukça anlamsız ve bir o kadar tepeden inmecidir. Her şeye nizam getirmeye alışmış merkeziyetçi devlet anlayışı, kendini bu hususta da tutamamış ve bir ‘’türban” modeli oluşturmaya çalışmıştır. Bir defa şunun bilinmesi gerekir. Başörtüsü resmi bir elbise değildir. Devletin bu meselede ne tasarruf hakkı vardır ne de tanımlama. Başörtüsü ilahi bir emirdir ve Müslüman kadının olmazsa olmazlarındandır. Onun standartlarını ancak Allah belirler. Bu böyledir, çünkü başörtüsü dini bir rükündür ve dinin sahibi Allah’tır. Bu hususta asla pazarlık edilemez ve pazarlık teklifi dahi yapılamaz.

Bu yasağın sonlandırılması için Müslüman toplumun üzerine düşen görev direniştir. Nasıl ki başörtüsü Müslüman kadının bir yükümlülüğüyse, direniş de Müslüman toplumun bir yükümlülüğüdür. Kaldı ki direniş zafere giden tek yoldur. Bu anlamın içerisinde Kütahya’da filizlenen direnişi selamlıyor, bu onurlu mücadelelerinde hakkın nusretinin onlarla olmasını temenni ediyoruz. Direniş ki asadır, yılanları yutandır. Firavun saltanatı, yılandır direnişe…" 

Etiketler : #Direniş   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN