Davutoğlu da Kudüs'ü ikiye böldü

Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'de “Yeni Dünya Düzeni'nde Transatlantik İlişkilerin Rolü” konulu bir konferans veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Doğu Kudüs Filistin'e aittir" dedi

09-07-2010


İslam ve Hayat

İngiltere'nin başkenti Londra'daki resmi temasları çerçevesinde İngiliz meslektaşı William Hague ile görüşen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu önceki gün akşam saatlerinde de Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'da (Chatham House) “Yeni Dünya Düzeni'nde Transatlantik İlişkilerin Rolü” konulu bir konferans verdi.

CNNTürk Televizyonu muhabiri Bakan Davutoğlu'na, “Siz, Kudüs'te namaz kılacağız gibi bir fanteziyle Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmıyor musunuz?” şeklinde bir soru sorunca Bakan Davutoğlu şöyle yanıt verdi: 

“Ben bu sözü 22 bakanın katıldığı basına kapalı bir toplantıda sarfettim ve diplomasi kuralları gereği de şimdiye dek bu konuda bir şey söylemedim. Bunu ne doğruluyorum ne de reddediyorum. Çünkü öyle yaparsam toplantının gizliliği ortadan kalkmış olur. Ama şunu söylemek istiyorum;

Bu bir fantezi değil bir vizyondur. Doğu Kudüs Filistin'e aittir. Birleşmiş milletler hukukuna göre orası Filistin toprağıdır ve barış süreci çerçevesinde yapılan görüşmelerde de burasının Filistin'e teslim edilmesi şartı vardır. Doğu Kudüs Filistin'e verilecektir ve biz de hep beraber burada namaz kılacağız. Aynı şekilde Hıristiyanlar da, Yahudiler de ibadet edeceklerdir. Bu bir fantezi değil vizyondur.”

Ahmet Davutoğlu, vizyonunu bu şekilde ortaya koyarken, gerçeğin tamamını görüyorsa dahi ifade etmekten çekinerek, Kudüs'ün doğu ve batı şeklindeki siyasi bölünmüşlüğünü meşrulaştırmaktadır. Coğrafi bir adlandırmanın siyasi bir söyleme dönüşmesi, her ne kadar uluslararası ilişkiler noktasında hareket alanı açma çabası gibi görünse de, Müslümanlar adına nihai tahlilde işgalin devamına işaret etmektedir.


Etiketler : #Davutoğlu   #da   #Kudüs'ü   #ikiye   #böldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN