Cuntaya Taksim'de protesto

İrtica Eylem Planı'nın orijinal belgesnin ortaya çıkmasıyla köşeye sıkışan darbeciler, Taksim'de protesto edildi.

31-10-2009


İrtica Eylem Planı üzerindeki imzanın Albay Dursun Çiçek’e ait olduğunun anlaşılmasından sonra harekete geçen sivil toplum kuruluşları tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar.

İrtica Eylem Planını hazırlayan muvazzaf subayların yargılanması için dün Sultanahmet Adliyesine suç duyurusu dilekçesini veren MAZLUMDER, Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı, AKDAV, Aksa Dayanışma Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, Hikmet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Özgür-Der, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve Uluslararası Hukukçular Birliği’nin bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi bugün de saat 13:00’de Taksim meydanında bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Eyleme gazeteciler, yazarlar, aktivistler ve akademisyenler de katılarak destek verdi.

 Yağan yağmura ve soğuk havaya aldırmadan meydanda toplanan grup adına bir basın açıklaması okuyan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, söz konusu belgenin içeriği ve hedeflerinin vahametini konuşmak yerine basına nasıl sızdığı üzerinde durulduğunu, böyle yapılarak darbe girişiminin hafife alındığını ve örtbas edilmeye çalışıldığının ifade etti.

İrtica Eylem Planının bütün toplumu hedef aldığına dikkat çeten Ünsal, “Belge ve belgeye konu iddialarda bir siyasi parti ve bir cemaat hedef alınıyor gibi görünse de, temelde halk iradesine yönelik bir saldırı niteliğindedir bu belge. Bu sürecin her aşamasında kamuoyunun aydınlatılması önem taşımaktadır. Geçmişte bu tip belgelerle yürütülen faaliyetler sonucunda çok sayıda kişi ve grubun ciddi saldırılarla karşılaştığı bilinmektedir.

Etiketler : #Cuntaya   #Taksim'de protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN