Çukur adam!

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin laikçi-reformist Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Filiz, "Dinimizi öğrenmek için sadece Kur'an'ı kaynak alabilir miyiz'' sorusunu , şarapçıların tabiriyle cevaplayıp ne kadar çukur biri olduğu bir kere daha ortaya koydu.

31-03-2008


Antalya'nın Kemer ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Kemer Şubesi tarafından ''Dinin ve Kadının Türban ile İstismarı'' konulu konferans düzenlendi. Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan konferansa katılan Doç. Dr. Şahin Filiz, ''Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, İslam dinini en iyi anlayan insanlardan biri'' iddiasında bulundu. 
Kur'an-ı Kerim'de ''türban'' gibi bir ifade olmadığını belirten Şahin, ''kadınlarımız, kendilerini erkeklerden bir adım geride görmeye itilmektedir'' diye konuştu.
Doç. Dr. Filiz, konuşmasının ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada bir katılımcının, ''Dinimizi öğrenmek için sadece Kur'an-ı Kerim'i kaynak alabilir miyiz'' sorusu üzerine Filiz, ''Kur'an-ı Kerim sek içilmez, yanında başka kaynakları da incelemek gerekir'' dedi.
Bunun üzerine bir katılımcının, ''Biz buraya dinimizle ilgili bilgiler edinmeye geldik. Ama siz bizi Peygamberimizden ve dinden soğuttunuz. Kur'an-ı Kerim'in tek başına kaynak olup olmayacağını alkollü bir örnekle açıklayamazsınız'' şeklindeki sözleri üzerine salondaki dinleyiciler arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine, konferansa son verildi.
Doç. Dr. Şahin Filiz, daha önce de tartışılan beyanatları ile gündeme gelmişti.
'Bazı profesörlere eşarp yetmiyor, burka istiyorlar' diyen Filiz, Başörtüsünün Yahudi geleneği olduğunu da iddia etmişti.
Filiz kitabında da "türban, mikro faşizmin çekirdeğidir" demişti.

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Çukur   #adam!   
YORUMLAR
  • mehmed akgül   01-04-2008 12:18

    hakikaten kendini akıllı zanneden o kadar deli varki aslında akılları dumura uğramış gerçekleri inkar ederek göya akıllılık taslıyorlar . ebu cehilde kendine göre çok akıllı idi ama cahillerin atası ünvanını aldı işte bu prof bozuntusuda ünvan akıllısı ama ebu cehlin tebaasından. keşke şunu anlasaidi bu prof cahili akli selim olunmadan akıl dumura uğrar, ( yani imanı olmayanın aklı akıl deyil başa beladır)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN