Çin'de ölü sayısı 40 bine dayandı

Çin’in Sichuan eyaletinde 12 Mayıs'ta meydana gelen 8,0 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 39 bin 577’yi buldu.

21-05-2008


Çin’in Sichuan eyaletinde 12 Mayıs'ta meydana gelen 8,0 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma görevlileri 2 kişiyi enkaz altından sağ çıkardı. Depremde ölenlerin sayısı 39 bin 577’yi buldu.
Sichuan eyaleti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 236 bin 359 kişinin yaralı olduğu belirtildi. Daha önce defalarca ölü sayısının 50 bini geçebileceği endişesini dile getiren yetkililer, dün 32 bin 361 kişinin kayıp olduğunu açıklamıştı.

Şinhua ajansının haberine göre 31 yaşındaki Ma Yuanjiang, geçen haftaki depremde yerle bir olan, depremin merkez üssüne yakın konumdaki bir elektrik santralinin enkazı altından sağ olarak kurtarıldı. Santralde yönetici olarak çalışan Ma'nın 30 saat süren kurtarma çabalarından sonra konuşabildiği ve az da olsa yemek yemeye başladığı belirtildi.Depremden bir hafta sonra kurtarılan ikinci kişi ise madenci Peng Guohua oldu. Kurtarılmadan önce enkaz altında 170 saat kalan Peng Guohua'nın durumunun iyi olduğu kaydedildi.
 
Öte yandan, depremden sağ kurtulan binlerce kişi, hükümetin güçlü artçı sarsıntılar olabileceği uyarısı üzerine geceyi arabalarda veya açıkta uyuyarak geçirdi. Deprem bölgesine yakın olan Mianyang'da ise bir hastane, tren istasyonu dışındaki meydana battaniye ve çadır temin ederek hastalarını buraya topladı. (Haksöz Haber)

Etiketler : #Çin'de   #ölü   #sayısı   #40   #bine   #dayandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN