CHP'li belediye Ramazan etkinliği yaparsa!

CHP'li Kartal Belediyesi, Ramazan'ı festival ayı gibi algılayıp öylece organizasyonlar yapan muhafazakâr belediyeleri taklit edeyim derken tam bir rezalete imza attı.

06-09-2009


İslam ve Hayat

Muhafazakâr partilere bağlı belediyelerin yıllardır Ramazan etkinliği adı altında Direklararası eğlenceleri, meddah, Hacivat-Karagöz gibi organizasyonlarla Ramazan'ı asli kimliğinden koparıp bir festival ve eğlence ayına dönüştürmeye yönelik organizasyonları biliniyor. CHP'li bir Kartal Belediyesi bu konuda muhafazakâr belediyeleri taklit edeyim derken tam bir rezalete imza attı.

Vakit gazetesinde yer alan habere göre, CHP’li Kartal Belediyesi, Ramazan etkinliği adı altında yarı çıplak kıyafetli göstericileri sahneye çıkardı. Kartal Meydanı’nda yapılan ve “Kültür Sanat Festivali” adı verilen gösterilerde AGON Halk Dansları Grubu da sahneye çıkarak bir gösteri sundu. Grubun sergilediği oryantal dans, Salsa ve Tango gösterileri izleyenleri bile utandırdı. Belediye’nin bu organizasyonuna ilçe sakinleri fazla ilgi göstermezken halktan da tepki geldi.

Vakit'in haberinde yer alan ayrıntılar şöyle: Konuyla ilgili Kartal Belediyesi’nden yapılan açıklamada abartılı cümlelere yer verildi. Belediye, vatandaşların etkinliğe büyük ilgi gösterdiğini söylerken, görüntüler tersini ortaya koyuyor. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nden festival alanı olarak ilan edilen Kartal Meydanı’na kadar yürüyerek gelen gösteri gruplarına halkın ilgisizliği dikkatlerden kaçmadı.

Etkinliğe katılan ve 150 kişiden fazla üyesi bulunan AGON Grubu’na yakın ilgi gösteren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Orhan İspekter, gruba teşekkür ederek bir de plaket verdi. CHP’li belediyenin estivali 26 Eylül’e kadar devam edecek.

Etiketler : #CHP'li   #belediye   #Ramazan   #etkinliği   #yaparsa!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN