CHP, Ecevit gibi cıngar çıkarmayacak!

CHP'nin başörtülü millevtekili konusunda 1999'da verdiği tepkiyle hafızalarda olumsuz bir etki bırakan Bülent Ecevit'in durumuna düşmeme kararı aldı.

30-10-2013


Bazı millevtekillerinin bugün başörtülü bir şekilde TBMM Genel Kurulu'na gireceği yönündeki gelişmeler CHP'de bazı isimleri rahatsız etti. Henüz bir parti kararı almayan CHP'de dün kadınlarla yapılan toplantıdan "Ecevit'in durumuna düşmeme" kararı alındığı belirtiliyor. Partinin sadece grup başkanvekilleri aracılığıyla gereken tepkiyi vereceği iddia ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili bazı kadın milletvekillerinin başörtülü olarak TBMM Genel Kurulu'na girme kararı üzerine, Ankara'daki bazı kadın milletvekilleriyle toplantı yaptı. CHP Lideri, milletvekillerine toplantıyla ilgili basına açıklama yapılmamasını istedi.

Hürriyet'in haberine göre toplantıya katılan bazı isimler, "AKP'nin Cumhuriyet'in kazanımlarını ve laik devleti yıkma çabasının son örneği başörtülü kadın milletvekilleridir. Çok sert tepki verilmeli" önerisini getirdiler. Ancak yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda Kılıçdaroğlu'ndan uyarı geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Merve Kavakçı dönemini hatırlatan bir tepki gösterilmeyecek, eylem yapılmayacak. Gereken tepki grup başkanvekilleri tarafından verilecek" dedi.

CHP TBMM grubu bugün saat 11.00'de AK Partili bazı kadınların kararıyla ilgili basına kapalı olarak toplanacak.   

AK PARTİ TAM KADRO MECLİS'TE OLACAK

Bu arada Hac farizasını yerine getirdikten sonra başlarını örten 3 milletvekilinin Meclis'e gelişlerinde, Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Partili milletvekilleri yalnız bırakmayacak. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla tüm milletvekilleri yarın Meclis'te yer alacak CHP'lilerin olası davranışlarına karşı arkadaşlarına destek olacak.

Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın Meclis'e başörtülü olarak gireceklerini açıklamaları AK Parti'yi harekete geçirdi. AK Parti başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılacak olan milletvekillerini yalnız bırakmayacak. CHP'li milletvekillerinin başörtüsüyle gelecek milletvekillerine yönelik olası olumsuz söz ve davranışlarına karşı arkadaşlarına destek verecek.

KADIN MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK

Geçmişte başörtülü milletvekili Merve Kavakçı'ya Meclis'te gösterilen tepkiler hafızalardaki yerini korurken, 3 AK Parti'li kadın vekile, Meclis'e gelişleri sırasında başta kendi partisinin mensupları olmak üzere başörtüsü konusunda özgürlükleri savunan milletvekilleri destek olacak. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, arkadaşlarının kararına saygı duyduklarını ve Meclis'te olumsuz bir durum yaşanacağını düşünmediğini dile getirdi. Komisyonun Başkanvekili AK Parti'li Öznur Çalık da 'Bundan sonra hiç kimse kadınların kılığı kıyafeti üzerinden siyaset yapmayacak, dini inançların ve özgürlüklerin yaşanmasına engel olamayacaktır. İlk andan itibaren herhangi bir olumsuzluk olması halinde biz her halukarda üstümüze ne düşüyorsa yapacağız, sonuna kadar orada olacağız' diye konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise milletvekillerinin başörtüsü ile ilgili aldıkları kararı inanç özgürlüğü olarak değerlendirdiklerini belirterek, 'Özgürlüklerin önüne geçilmemeli' dedi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #CHP   #   #Ecevit   #gibi   #cıngar   #çıkarmayacak!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN