Çeçen halkı gittikçe fakirleşiyor

Son 15 senede dünyanın en şiddetli savaşını yaşayan Çeçen halkı var olma mücadelesi verirken, ülkeyi işgal altında tutan Rusya ve kuklası Kadirov hükümetinin zorluklarıyla karşı karşıya kalıyor.

07-06-2012


Caharkale’de yaptırılan bir cami, Putin adı verilen caddenin yenilenmesi ve dört gökdelenin inşasıyla savaşın izlerini kaybettirdiklerini sanan Rus yanlısı Kadirov hükümeti şimdi de halktan inanılmaz vergiler toplamaya başladı.

Halk kendi bahçelerinde yetiştirdikleri sebzeleri satarak veya meyveleri satarak yaşamaya çalışırken, yol kenarda meyve ve sebze satılmasına yasak getirildi. Halkı pazarlarda yer edinerek satışlarını yapmaya zorluyorlar. Pazar yerinde ise yüksek fiyatları talep eden Kadirov’un yetkilileri “para kazanmak istiyorsanız, resmi şirketler kurarak ve vergi ödeyerek kazanacaksınız” diyor.

İki savaş sonrası tamamen ekonomisini kaybeden Çeçenistan’da hiç üretim yok ve halk kendi imkanlarıyla var olma mücadele verirken satın alma gücü gün geçtikçe düşüyor.

Rus yanlısı hükümet, tüm yerleşik bölgelerde su, elektrik, doğalgaz ücreti toplamaya başladı, hem de geçmiş 5 sene de hesaplanarak halka çok yüklü faturalar çıkarılıyor.

Oysa köylerde yaşayan halkın bu faturaları ödemeye gücü hiç yok. Bu ödemeleri yapamayan vatandaşların evlerinde hastası var mı yok mu bakmaksızın su, elektrik, doğalgazı kesilerek cezalandırılıyor.

Savaş sonrası zaten zor bir süreç geçiren ve elinde hiçbir işi olmayan halk, böyle borçlar karşısında hepten çaresiz durumda kalıyor.

Haklarını aramaya veya itiraz etmeye korkan vatandaşlar su, elektrik ve doğalgaz hizmeti alabilmek için sahip oldukları hayvanları satıyor veya evlerini ipotek göstererek hizmet almaya çalışıyor...

(Kaynak:Dogru Haber)

Etiketler : #Çeçen   #halkı   #gittikçe   #fakirleşiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN