Bulaç: Halk, laik sistemin dini koyduğu yeri reddediyor

Gazeteci Yazar Ali Bulaç, "halk, sistemin dini koyduğu yeri kabule yanaşmıyor" diye konuştu.

18-03-2008


Gazeteci Yazar Ali Bulaç, Türkiye'de laikliğin algılayış ve uygulayışındaki terslikleri kaleme alarak, konunun altında yatan gerçek nedenlere değindi.

Yazar Ali Bulaç, Türkiye'de uygulanan laikliğin, aslında laikliğin çıkış noktasındaki Fransa'dan çok daha gerilerde olduğunu şöyle ifade ediyor:

"...Sistem, dini nereye oturtacağına bir türlü karar veremiyor veya kendi zamirinde bir karar vermiş de, halk bunu bir türlü kabule yanaşmıyor.

Sistemin halka dayattığı "laiklik", en rijid (sert) tarzı olan Fransa'dan bile çok daha gerilerde, buna kelimenin gerçek mânâsında "laikçilik/laisite" demek mümkün. Bu da her defasında çok ciddi krizlerin yaşanmasına sebep olabiliyor..."

Ali Bulaç, Ak Parti'ye açılan kapatma davasının iddianamesindeki ilginç noktlara da değinerek şunları söylüyor:
"...Söz konusu iddianemede gerçekten tuhaflıklar var. Kolayca tahmin edileceği üzere "Başörtüsü yasağının kaldırılmak istenmesi"yle ilgili düzenleme en başa konulmuş. Bu da son derece ilginç. Ama iddianamenin beslendiği mantıktan hareket edilecek olursa, MHP ve Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında da işlem yapmak gerekebilir. Çünkü..." (Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bulaç:   #Halk   #   #laik   #sistemin   #dini   #koyduğu   #yeri   #reddediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN