Bu saldırı terörden daha fazlası

Ankara 17 Şubat’taki saldırının üzerinden 25 gün geçtikten sonra yine bir bombalı araç saldırısı ile sarsıldı. Başkent’in göbeği Kızılay’da Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na 300 metre uzaklıkta gerçekleştirilen hain saldırıda son açıklamaya göre 37 kişi hayatını kaybetti. 15'i ağır 71 yaralının tedavisi devam ediyor. Terör saldırısı 'dış kaynaklı ve çok unsurlu' bir ittifakın izlerini taşıyor.

14-03-2016


Ankara, 17 Şubat’ta 19 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan tam 25 gün sonra yine bir bombalı araç saldırısı ile sarsıldı. TBMM’ye 300 metre mesafedeki Güvenpark otobüs duraklarının önünde gerçekleştirilen alçak saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti 71 kişi de yaralandı. Saldırının akşam saatlerinde insanların eve dönüş vaktinde olması can kaybını da artırdı.

LÜKS ARAÇLA SALDIRI

Türkiye’yi sarsan saldırı dün akşam 18:45 civarında meydana geldi. Görgü tanıkları TBMM’ye 300 metre mesafedeki Güven Park otobüs duraklarının önünde büyük bir patlama meydana geldiğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 184 No’lu ‘Bakanlıklar’ otobüsünün bu patlamada tamamen yandığı bildirildi. Görgü tanıklarının anlatımına olay bölgesindeki lüks bir araç Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir halk otobüsüne çaraparak infilak ettirildi. Olayda halk otobüsü tamamen yanarken durak çevresinde bekleyen çok sayıda sivil araç da tahrip oldu.

STRATEJİK BİR NOKTA
 
Patlamanın olduğu yer ise Başkent için yine son derece stratejik bir yer. Patlama Ankara’nın tam kalbi sayılan Kızılay’da metronun Yüksel Caddesi çıkışında meydana geldi.  Patlama noktası aynı zamanda Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ana binaları ile İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın ek binalarına da oldukça yakın bir yer. Kızılay Yüksel Caddesi metro çıkışına yakın bir noktada gerçekleşen saldırı direkt olarak sivilleri hedef almış görünüyor.  Patlamanın meydana geldiği durak aynı zamanda Çevik Kuvvet polisinin de beklediği bir nokta olarak biliniyor ancak bombalı araç bu noktadan tam 100 metre mesafede infilak ettirildi.   

44 ARAÇ YANDI

Olay bölgesine onlarca ambulans gönderilirken patlama sonucu yaralanan 125 yaralı da 10 farklı hastaneye sevkedildi. Görgü tanıkları patlamada tamamen tahrip olmuş 44 araç saydığını söyledi. Hastanelerin acil servislerinde alarm verilirken, onlarca sedye de hastane bahçelerinde hazır halde beklemeye alındı.

ÇOK KALABALIKTI

Kanlı saldırı ile sarsılan Başkentte dün hava mevsim normallerinin üzerinde olduğu için Kızılay olağandan daha kalabalık bir gündü. Dün yapılan YGS sınavının ardından ailelerin çocuklarını alarak gezintiye çıkması Kızılay’ın olağandan kalabalık bir gün geçirmesine neden olmuştu. Görgü tanıkları, otobüs durağındaki kalabalığın normal günlerden fazla olduğunu bu nedenle can kaybının da yüksek olduğunu söylüyor.  

Patlama anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı

5 ayda Ankara'nın kalbine 3. saldırı

GAR SALDIRISI / 10 EKİM 2015

Ankara’da 10 Ekim 2015’te düzenlenecek Barış mitingi öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde iki ayrı patlama meydana gelmişti. Patlamlarda 102 kişi hayatını kaybetmiş 48’i ağır 246 kişi yaralanmıştı.

HAVA KUVVETLERİ / 17 ŞUBAT 2016

17 Şubat 2016’da Ankara’da, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında 1’i sivil 29 askeri personel hayatını kaybetmişti.

Zaman ayarlı saldırılar

Başkent’te daha önce yapılan saldırıların zamanlamaları da bu kanlı eylemlerin amaçları hakkında ip uçlarını veriyordu.  17 Şubat’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında Başbakan Davutoğlu kritik önemdeki Suriye görüşmelerinin yapılacağı Brüksel ziyaretini iptal etmişti. Davutoğlu Avrupalı 10 lider ile mülteci krizi ve bölgesel sorunları görüşecekti.  Aynı saldırıda yine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Azerbaycan ziyaretini iptal etmişti.

(Kaynak: Karar)

Etiketler : #Bu   #saldırı   #terörden   #daha   #fazlası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN