Bu ne "One minute", bu ne dayanışma!

Siyonist rejimle sözde derin bir kriz yaşayan Türkiye'nin, özellikle ekonomi alanında bu işgal rejimiyle dayanışma ve işbirliği tüm hızıyla sürüyor. Yeni Akit gazetesinde bugün yer alan bir haber bu dayanışmanın boyutlarını ortaya koyar nitelikte.

06-07-2011


Siyonist rejimle sözde derin bir kriz yaşayan Türkiye'nin, özellikle ekonomi alanında bu işgal rejimiyle dayanışma ve işbirliği tüm hızıyla sürüyor. Yeni Akit gazetesinde bugün yer alan bir haber bu dayanışmanın boyutlarını ortaya koyar nitelikte.

İşte Yeni Akit'ten Hüseyin Kulaoğlu'nun haberi: 

İsrail ile Türkiye arasında uygulamaya konulan, “Türkiye İsrail Ortak Ar-Ge Projesi”ne başvuran yatırımcılara Türkiye ve İsrail’in ayrı ayrı 3’er milyon Euro hibe etme gayreti dikkat çekiyor. Terör devleti İsrail ile iş yapılması karşısında yatırımcıya böyle bir hibenin sunulması anlamlı bulunuyor.

Siyonist İsrail ile “alçak koltuk” ve “Mavi Marmara” konularında diplomatik kriz yaşanırken, krizin iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ise hiç etki etmediği ortaya çıktı. İsrail ve Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizlerde “özür” ve “tazminat” problemi yaşanırken, ticari konularda ise hem İsrail hem Türkiye kendi yatırımcısına, iki ülke arasında gerçekleşen “Türkiye İsrail Ortak Ar-Ge Projesi” kapsamında işbirliği yapması karşılığında teşvik adı altında 6 milyon Euro parayı ve daha fazlasını hibe ediyor.

TÜBİTAK İlgileniyor

Türkiye’deki yatırımcılara teşviki Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) sağlarken, İsrailli yatırımcılarla ise İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Baş Bilim Adamı Ofisi (OCS) ilgileniyor. Türkiye ve İsrail arasında, teknoloji ve uygulamaların her alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine odaklanan ortak Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) projeleri için her iki ülke, yatırımcısına 3’er milyon Euro’yu hibe olarak verirken, gerekli gördüğü takdirde ise daha fazlasını da verebilecekleri belirtiliyor.

Türkiye İle İsrail Arasında Kuvvetli Bir Pazar Potansiyeli Amaçlanıyor

Ar-Ge’ye sunulan uygulamalarla, Türkiye ve İsrail pazarları için kuvvetli bir pazar potansiyeline sahip olmaları amaçlanıyor. Ayrıca, teknolojinin tüm alanlarından projeler kabul edilirken, özellikle Bilgi ve İletişim teknolojileri, Bio teknoloji ve medikal cihazlar, Bio-Agro-Tarım ve Gıda Teknolojileri ve Otomotiv konularına odaklanılması dikkat çekiyor. Terör devleti İsrail ile iş yapılması karşısında yatırımcıya böyle bir hibenin yapılması ise tepki çekti.

TÜBİTAK: Projeler Kabul Edilirse Hibe Desteği Sağlanır

İsrail ile Türkiye arasındaki proje çağrısından sorumlu olan TÜBİTAK Proje Sorumlusu Ayşe Akca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, böyle bir proje çağrısının olduğunu doğruladı. İsrail haricinde farklı ülkelerle de anlaşma yapıldığını söyleyen Akca, şu anda Fransa ile de görüşüldüğünü kaydetti. Akca, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye’den bir firma ile İsrail’den bir firmanın bir arada ortak bir Ar-Ge projesi sunması gerekiyor. Yeni bir proje fikirleri veya yeni bir ürün geliştiren bu fikirleri sundukları zaman eğer kabul olunursa ilgili programlara biz yönlendiriyoruz, eğer o programlar da kabul edilirse projelerini gerçekleştirmeleri için hibe desteği sağlanıyor.” Ayşe Akca, projenin Araştırma ve Geliştirme kapsamındaki harcamaların desteklenmesi amacıyla yapıldığını ifade etti.

Etiketler : #Bu   #ne   #One   #minute   #   #bu   #ne   #dayanışma!   
YORUMLAR
  • Muradi   10-07-2011 03:20

    Başbakan seçim sonrasında AK Partinin kazanmasıyla Bağdat'ın,Gazze'nin vs. kazanacağını söylemişti.Ancak politikacıların yalan söylemeyi bir alışkanlık haline getirdikleri düşünülecek olursa asıl kazananın işgalci Telaviv yönetimi olduğu anlaşılabilir. One Minute gibi çıkışları bizim halkımız kadar abartan başka kaç halk bulunur bilinmez ama aldananlardan olmamak için ''ayinesi iştir kişinin ,lafa bakılmaz'' özdeyişini kulağa küpe yapmakta her zaman yarar vardır.

  • i.metin   07-07-2011 21:03

    bir dakika sonra dayanışma demek istemiş

  • Halime Gözüpek   07-07-2011 03:34

    Bunda şaşılacak ne var ki?!? "One Minute" diyen de; yahûdî sermâyesini öpüb başına tâc eden de aynı kişi değil mi?!? Yüce ALLAH, hiç sebebsiz olarak, BDP ve CHP'yi kulunun başına musallat eder mi?!? Ne diyor mekânı Cennet, makamı yüksek olası merhûm Prof. Dr. Ayhan Songar Hoca: "Kula belâ gelmez, HAKK yazmadıkca; HAKK, belâ yazmaz, Kul azmadıkca.." !!! Bizi bizden, bizi birbirimizin şerrinden koru yâ RABBi!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN