Bu da Mısır Ergenekonu!

88 kişinin öldüğü Şarm El Şeyh bombalamalarının emrini Cemal Mübarek'in verdiği iddia edildi.

11-03-2011


Mısır'da Hüsnü Mübarek'in iktidardan düşmesinin ardından İstihbarat Servisi'ne düzenlenen baskında ele geçirilen belgelerin, 2005'te 88 kişinin öldüğü Şarm El Şeyh bombalamalarının emrini Mübarek'in oğlu Cemal'in verdiğini gösterdiği iddia edildi.

Mısır'da El Kaide tarafından düzenlendiği açıklanan ve turizme büyük darbe indiren 2005 bombalarıyla ilgili çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Hüsnü Mübarek'in istifasının ardından İstihbarat Servisi binasındaki yağmalama sırasında ele geçirilen belgelerde yer aldığı iddia edilen bilgilere göre, saldırıların arkasında aslında Mübarek'in oğlu Cemal ve İçişleri Bakanı Habib el Adli vardı.

Cemal, babasının iktidarına karşı çıkan ve İsrail'e doğalgaz veren şirketin sahibi olarak büyük güç elde eden işadamı Hüseyin Salim'e gözdağı vermek için bu bombalamayı planladı. Bombalar Salim'e ait otellerde gizli servis üyeleri tarafından patlatıldı. Olayda aralarında yabancıların da bulunduğu 88 kişi hayatını kaybetti. 

Dün ortaya çıkan bu belge Alman Der Spiegel haber dergisi tarafından yayınlandı. Ancak dergi bu ve bunun gibi birçok belgenin son 1 hafta içinde internette yayınlandığını ancak bir kısmının sahte çıktığını belirterek bu belgenin de bir aldatmaca olabileceğini belirtti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bu   #da   #Mısır   #Ergenekonu!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN