Bu da Mısır cuntasının "Andımız" dayatması

Mısır'da İhvan'a karşı yapılan katliamı öven 'Elleriniz dert görmesin' şarkısını öğrencilerin okuması mecbur oldu; bu şarkıyı öğrencilerine okutmayı redden öğretmenlere ceza geldi, İhvan ise aynı şarkıya 'Elleriniz felç olsun'la karşılık verdi.

27-09-2013


Mısırlı bir grup şarkıcı tarafından Rabia ve Nahda Meydanları katliamından sonra söylenen "elleriniz dert görmesin" adlı şarkının okulda çalınmasına karşı çıkan 5 öğretmen hakkında ceza verildi.

Garbiye eğitim müdiresi Fatıma Hadar, iki öğretmen hakkında sürgün diğer üçü hakkında ise soruşturma cezası verilmesini kararlaştırdı.

Dün Miyt Sirac Okulu'da vatan şarkılarının ve özellikle de "elleriniz dert görmesin" şarkısının çalınmasına karşı çıktığı için bu kararın alındığı belirtildi.

Öğretmenlerin Müslüman Kardeşler Cemaatine mensup olduğu ve şarkının çalındığı esnada öğrencileri sıraya getirmediği iddia edildi. Mısır'da okullarda da Rabia'ya destek gösterileri yapılıyor. Rabia işareti yaptığı için ve darbeye karşı gösterilere katıldıkları gerekçesiyle 140 öğrenci tutuklandı.

Ordu için söylenen söz konusu şarkı Mısır'da okullarda sabah düzenlenen törenlerde okutuluyor.

İşte cuntayı öven o şarkı:

Müslüman Kardeşler ise ordu şarkısına aynı beste ile "elleriniz felç olsun" adında bir şarkı yaptı. 

İşte İhvan taraftarlarının yaptığı şarkı:

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bu   #da   #Mısır   #cuntasının   #Andımız   #dayatması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN