Bozdağ: 19 Mayıs'ta özde bir değişiklik yapmıyoruz

AKP Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs törenleri konusunda idari bir düzenleme yaptığına işaret ederek, "Kutlama yerinin önemli olduğu kanısında değilim. Bunun yerine önem atfedenler işin esasını önemli görmeyenlerdir. Özde bir değişiklik yok" dedi.

15-01-2012


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda düzenlenen ağaçlandırma protokolü imza törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, statlarda 19 mayıs törenleri yapılmamasına ilişkin genelgesine ilişkin soru üzerine Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, gönderdiği genelgede kendisi için idari bir düzenleme yaptığına işaret etti.

Bozdağ, "19 Mayıs'ın tarihi önemi büyük. Önemli olan bu önemin değerine uygun kutlamak. Kutlama yerinin önemli olduğu kanısında değilim. Bunun yerine önem atfedenler işin esasını önemli görmeyenlerdir. Özde bir değişiklik yok" diye konuştu.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ardından yaşanan tartışmalar ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiğine ilişkin açıklamalarıyla ilgili ise Bozdağ şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Başbuğ'un tutuklanması elbette bizi üzdü. Bundan bir memnuniyet duyan yok. Ülkeye hizmet etmiş insanlardan bir tanesi. İddialar ve isnatlara ilişkin detaylı bilgiye vakıf değiliz. Süreç hukuk çerçevesinde devam etmeli, maddi deliller ortaya çıkmalı. Umarız yargılaması hızla devam eder. Bu tartışmalar da ona göre bir şekil alır. Bu sürecin sağlıklı işlemesi esastır.

Bunu yadırgamamak lazım. Yargılama yapılırken hukukun gereğine uygun uygulamalar yapılmalı. Yüce divan tartışması hukuki bir konu. Ben hangi mahkemenin yargılamayı yapması gerektiği ilişkin değerlendirme yapacak değilim. Anayasa'nın 145 ve 148'inci maddelerinin birlikte değerlendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda mahkeme karar verecek." 

(Kaynak: İHA)

Etiketler : #Bozdağ:   #19   #Mayıs'ta   #özde   #bir   #değişiklik   #yapmıyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN