Birr Nesil-Der'de tefsir dersleri devam ediyor

Birr Nesil Derneği’nde periyodik olarak Cumartesi akşamları MEvlüt Akbal’ın sunumuyla gerçekleşen Tefsir Dersleri, yaz dönemi münasebeti ile Cuma akşamlarına alındı. Yaz dönemi münasebeti ile Cuma akşamlarına alınan ve hanımların da katıldığı ilk dersle dün başladı.

25-05-2012


Birr Nesil Derneği’nde periyodik olarak Cumartesi akşamları Mevlüt Akbal’ın sunumuyla gerçekleşen Tefsir Dersleri, yaz dönemi münasebeti ile Cuma akşamlarına alındı. Yaz dönemi münasebeti ile Cuma akşamlarına alınan ve hanımların da katıldığı ilk dersle dün başladı.

Akşam namazının kılınmasının ardından Programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Mevlüt Akbal, katılımın oldukça yoğun olduğu için herkese teşekkür eden bir acılış konuşmasının ardından,kadınların da sosyal hayatın her safhasında aktif olduklarını,maalesef bu tür yerlerde pek fazla bulunmadıklarını, fakat İslamın anlaşılması için Hz. Peygamber dönemine bakıldığında kadınların hayatın çoğu alanında olduğunu, hatta cihada bile katıldıklarını ve kadınların da bu gibi derneklerde aktif olarak örnek bir nesil, örnek birer evlat,örnek bir toplum yetiştirmek için bulunmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Kadınların kendi ev işlerinde çalışmalarını birer anne olarak, birer ev hanımı olarak, şuurlu, sorumluluklarının bilincinde,yaptıkları her eylemin buraya gelmek de dahil bir ibadet olduğunu belirtti.çalışmanın ibadet olduğundan kasıt kapitalist dünya algısının insanlara empoze ettiği benmerkezcil para kazanma hırsının değil aksine İslami değerler ön plana alındığında merkeze koyulduğunda yapılan çalışmalardır,yaptıklarımız bizlere şahidlik edecek içinde bulunduğumuz bu mekan,duvarlar oturduğumuz sandalye hepsi bize birer şahidlik edecek diyerek sözlerini sürdürdü …Kadınlarında sorumluluk sahibi birer davetci misyon edinmeleri gerektiğinin de altını çizerek tevbe suresi 71. ayette;

"Mü'min erkeklerle mü'min kadınlar da birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyar, namazı kılar, zekatı verir, Allah'a ve Peygamberine itaat ederler. İşte bunlara Allah rahmet edecektir. Muhakkak Allah yücedir, hakimdir." buyurulduğunu hatırlattı.

İmran ailesinin de mücadele ve örnekliğine değinen bu bağlamda kadınlarında birer adanmışlık örneği sergileyerek hepsinin birer Meryem olmak için çabalamalıları gerektiğine de değindi, oldukca verimli,samimi bir dersin işlendiği gecede katılımcılarda dersi sabırla ve can kulağı ile dinledi.

Katılımcı hanımlardan Esra Celeb Akbal  da biz kadınlar çarşıda,pazarda,markette vs. gibi yerlerde tesettürümüzle hayatın içinde oluyoruz fakat kendimizi ve çevremizi ateşten korumaya calışmak icin bilgi ve birikimi elde edebileceğimiz bu gibi yerlerde erkeklerle aynı ortamda olmaktan çekiniyoruz ,toplumun hurafe inanışlarının kadınlar arasında oldukca yaygın olduğunu fakat bu gibi yerlerin İslamın doğru anlaşılıp yaşanması acısından oldukca gerekli kadınlarında bu gibi yerlerde bulunmaları kendi açıları ve toplum açısında faydalı olacağını belirtti.

Yine Katılımcı kardeşlerimizden Sinan Yıldırım, kadınların sosyal hayatta erkeklerden daha aktif olduklarını iş,ticaret ,eğitim vs. gibi alanlarda kadınların varlığının oldukca fark edildiğini fakat eğitim den kasıt İslami bir eğitim değilde ekonomik kaygıları gidermek adına eğitimler olduğunu belirtti….

Hanımlar ile gerçekleşen ilk ders olması sebebiyle karşılıklı soru-cevap hasbihal ederek devam edilen gecenin ardında, mevlüt hocanın programın sonunda bir kardeşimiz ile tertiplediği sürpriz kısa bir aktivitenin ardından yatsı namazımızı idrak ederek samimi, sıcak, güzel dileklerle gece son buldu.

(Haber: Olcay Durgun / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Birr   #NesilDer'de   #tefsir   #dersleri   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
  • O.DURGUN   25-05-2012 15:26

    düzeltme; ilk ders dün akşam değil 18 mayıs ta yapılmıştır İNŞAALLAH ikinci ders bu akşam yapılacaktır

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN