Bir Ece Nur da Osmaniye'de

Ece Nur Özel’in okula başörtülü gitmesiyle başlayan süreç Osmaniye’ye de ulaştı. 7. sınıf öğrencisi Zeynep Sak, başını açmaya ikna edilemeyince önce resmi çekilerek polise verilmekle tehdit edildi, sonra hakaret edilerek okuldan kovuldu

10-03-2010


 İslam ve Hayat

Diyarbakır’da Hamravat İlköğretim Okulu’na başörtülü gittiği için sürgün edilen Ece Nur Özel ile başlayan süreç, Büşra Ayata, Sebiha Alaş, Sena Nur Gökdemir ve Ece Nur’un sınıf arkadaşı Feyzan Atlı’nın katılımıyla farklı bir boyut kazanırken, Osmaniye Mehmet Akif İlköğretim Okulu 7′inci sınıf öğrencisi Zeynep Sak’ın da, başörtüsünden ötürü okul yönetimi tarafından önce tehdit edildiği sonra okuldan kovulduğu ortaya çıktı. Okula başörtülü giden Zeynep Sak (16), ilk olarak derslere alınmamaya başladı.

Okul yönetimi ise “Bir tek siz mi Müslümansınız? Lavaboya git başını aç” şeklinde kurduğu baskılar işe yaramayınca, sınıf arkadaşlarının gözleri önünde Zeynep Sak’ın resmini çekerek polise vermekle tehdit etti. Tüm bu baskılara rağmen Zeynep’in kararlı tutumu devam edince okul yönetimi, 7. sınıf öğrencisini hakaretlerle okuldan kovdu.

“Senin resmini çekip polise vereceğim”

Yaşadıklarını Doğru Haber gazetesinden Ayhan Kaya’ya aktaran Zeynep Sak “12 yaşından bu yana başımı örtüyorum… Okula girerken başörtümü çıkartmaktan dolayı vicdanen rahatsızdım. En son geçen hafta pazartesi okuluma başörtülü gitmeye ve bu vicdan azabından kurtulamaya karar verdim. İlk önceleri sınıf öğretmenim ile okul idaresi başımı açmam konusunda beni ikna etmeye çalıştılar. Okul Müdürü sürekli beni odasına çağırtıp, başımı açmam için baskı yaptı. Kararlı olduğumu söyleyince “Başını açmayacaksan bir daha okula gelme, defol!” diyerek beni eve yolluyordu…

Geçen Cuma ben sınıftayken Müdür yardımcısı tüm sınıfın önünde bana bağırarak, “Sen okula başı açık gelineceğini bilmiyor musun? Seni bu hale getirenleri şikâyet edeceğim. Senin resmini çekip polise vereceğim. Tutanak tutup seni okuldan attıracağım” şeklinde sözler söyledi. Tüm bu yaşadıklarımdan sonra psikolojim bozuldu.

En son okul müdürü beni yanına çağırtarak; “Kızım bizi üzüyorsun. Neden inat edip böyle yapıyorsun? Bu ay başörtüsüz okula gel. Gelecek ay yine başörtünü takarsın. Biz de senin 7′inci sınıfı bitirmeni sağlarız. Seneye de artık okula gelmezsin” şeklinde teklifte bulundu. Benim seneye okula gelmememi istememesi bana çok dokundu. Bu haksızlık. Ben okulumu seviyorum ve okumak istiyorum.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Platform Haber)

Etiketler : #Bir   #Ece   #Nur   #da   #Osmaniye'de   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN