Başörtülü öğrenciye idari para cezası

Gaziantep’te başörtülü kızlar önce okula alınmadı,ardından babalarına ‘kızlarını okula göndermiyor’ diye para cezası kesildi.

23-02-2011


Ömer Seyfettin ilköğretim okuluna giden Elif ve kardeşi Sena Nur Yolcu okullarına başörtülü devam etmek istediklerinden dolayı okul yönetimi tarafından okula almayarak mağdur edildi.

İlköğretim zorunlu olduğu halde başörtülü öğrencilerin okula alınmaması rağmen ‘kızlarını herhangi bir neden olmadığı halde okula göndermiyor’ diye tutanak tutularak babaya para cezası kesildiği öğrenildi.

İlköğretimin zorunlu olduğunu ifade eden kızların babası Mahmut Yolcu, okul yönetiminin hiçbir gerekçe ile çocukları okuldan atamayacağını söyledi. Kızlarının kendi rızaları ile başörtüsü ile okullarına devam etmek istediğini dile getiren baba Yolcu, okul yönetiminin çocukları mağdur ederek okula almadığını belirtti.

Bunun daha önce yerel ve ulusal basında haber konusu olduğunu hatırlatan Yolcu, okul yönetiminden kızlarını okula almadıkları için tutak istediği halde kendisine tutanak verilmediğini belirterek, buna rağmen kendisinin kızları okula göndermedi suçlaması ile karşı karşıya bırakıldığını ve kendisine para cezası verildiğini ifade etti.

Öğretmen; “Öğrenci, başörtüsü ile sınıfa girerse ben o sınıfa bir daha ayak atmam”

Kızı Elif’in Öğretmeni Reşit Eyibilen’in kızını defalarca başörtülü diye sınıftan kovduğunu dile getiren baba Yolcu, son olarak müdür odasında bulunduğu sırada, sınıf öğretmeni ve aynı zamanda Müdür yardımcısı Reşit Eyibilen’in müdüre hitaben; ‘Bu kız başörtüsü ile sınıfa girerse ben o sınıfa bir daha ayak basmam’ dediğini belirtti.

Baba Yolcu; “Kızlarımı bütün ısrarlarıma rağmen okula almayan yönetim, kızları neden okula almadıklarına dair bana tutanak da vermedi. Bununla kalmayan okul yönetimi kaymakamlığa yazı yazarak benim kızlarımı sebepsiz yere okula göndermediğimi iddia ederek, kendi suçlarını bana mal etmiş ve beni bin 200 TL para cezasına mahkum etti. Ben de okul yönetiminin bu düzenbazlığı hakkında dava açtım.”dedi.

(Kaynak: İLKHA)

Etiketler : #Başörtülü   #öğrenciye   #idari   #para   #cezası   
YORUMLAR
  • olcay   24-02-2011 11:22

    evet bu tağuti düzende yaşam sürmek bu kadar zor,ve adaletsiz,sözde demokrasi özgürlük demek hürriyet demek hani nerde.üniversitelerde TEZ diye porno film çekmek serbest,ama ilkokulda bile başörtüsü yasak ALLAH yardımcımız olsun islam dışı sistemlerin zulümlerinden bizleri korusun. ....''Ancak iman edenler, salih amellerde bulunanlar ve Allah'ı çokça zikredenler ile zulme uğratıldıktan sonra zafer kazananlar (veya öçlerini alanlar) başka. Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir.26/227

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN